Diari La Veu del País Valencià
Els centres educatius del País Valencià es tanquen per una educació pública i de qualitat
RedactaVeu / País Valencià

Les Marees per l’Educació Pública, la Coordinardora de Professorat Interí (CPI) del País Valencià en forma part, han organitzat tancaments en els centres educatius de tot l’Estat sota el lema: ‘Contra les retallades, contra la LOMQE i contra els acomiadaments’.

Es pretén mostrar el rebuig a les polítiques portades a terme pel Govern, que suposen “l’espoli del sistema educatiu públic amb l’única finalitat d’afavorir el sector de l’escola concertada i privada”. Així mateix, per a la CPI, l’aprovació de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) que planteja el ministre Wert suposaria “el pas definitiu per a convertir l’educació en una mercaderia al servei d’uns pocs i reduiria l’educació pública a un paper assistencial”. Els membres de la CPI qualifiquen aquesta llei de “mercantilitzadora, antipedagògica, segregadora, sexista i antidemocràtica”.

La CPI adverteix que les retallades estan provocant la desaparició de beques (de menjador, transport, llibres…), deteriorament dels centres educatius (no s’inverteix en manteniment), classes massificades… A més, els més de 5.000 acomiadaments de professorat que s’han produït des del 2011 se sumaran als més de 1.000 que es produiran el proper curs, acomiadaments que repercuteixen “negativament en la qualitat educativa que rep l’alumnat” ja que desapareixen els desdoblaments i el personal de suport així com el fet d’estar sense professor mentre transcorre una mitjana de tres setmanes fins que la Conselleria envia un substitut.

És per tot això que la CPI crida tota la comunitat educativa a participar en mobilitzacions com la del tancaments als centres, que tindrà lloc durant la jornada de hui, per a lluitar per una educació pública i de qualitat. Durant els tancaments, es faran xerrades sobre la LOMQE, les retallades i l’acord d’interins i altres activitats com ara tallers, actuacions, col·loquis…

STEPV també participa en la campanya 25A #prenelteucentre. Representants del sindicat acudiran a les tancades i participaran activament en la campanya que, a més, ha de servir per a impulsar la convocatòria de vaga el pròxim 9 de maig, contra la LOMQE, les retallades, l’acord de professorat interí i pel valencià a l’ensenyament.

Les localitats on es realitzaran els tancaments són:

Comarques del sud: Oriola, Torrevella, Rojales, Altea, Alfàs del Pi, la Nucia, Alacant, Elx i Petrer.

Comarques del nord: Castelló, Vinaròs i Benicarló.

Comarques centrals: Massanassa, València, Catarroja, Alfafar, Torrent, Albal, Picassent, Alaquàs, Alcàsser, Xirivella, Albaida, Requena, Massamagrell, Museros i Meliana.

Comparteix

Icona de pantalla completa