Diari La Veu del País Valencià
La Metaformosi de Kafka ara amb pròleg de Joan Miquel Oliver

RedactaVeu / Carcaixent.

L’editorial valenciana Sembra Llibres ha revisitat La Metamorfosi de Franz Kafka per treure-li la pols i posar aquest relat del 1915 de plena actualitat. Cal recordar que aquest text, que explica com Gregor Samsa un bon dia es desperta convertit en un insecte monstruós, és una esmolada crítica a la societat intolerant envers la diferència, una temàtica que per desgràcia continua vigent.

En aquest projecte ha participat fent el pròleg Joan Miquel Oliver, llicenciat en Filosofia i compositor, lletrista i guitarrista del grup Antònia Font. A més, per donar-li aquest aire renovat, l’edició compta amb il·lustracions d’Aitana Carrasco, que ja ha col·laborat amb altres publicacions com l’exitós Llibre de les bèsties, a càrrec de Roc Casagran, del qual s’han fet 5 edicions en 10 mesos. Per últim, Marta Pera Cucurell ha donat veu als fets que avergonyiran la família del protagonista de la novel·la, que només parla en la primera part, en una nova i acurada traducció.

Imatge: Semba Llibres.

Segons explica Sembra Llibres a un comunicat “les desventures del pobre Gregor tornen a les llibreries amb una força capaç de trencar el mar gelat que tenim a dins. No és nostre, el símil, sinó de Franz Kafka”. Concretament fan referència a aquesta cita: “Si el llibre que llegim no ens desperta com un cop de puny en el crani, llavors, per a què el llegim? Un llibre ha de ser la destral per al mar gelat que portem dins”.

Comparteix

Icona de pantalla completa