Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de Xàtiva reclama 2.900 euros al PP pel míting de Rajoy en 2007
ACN / València

L’Ajuntament de Xàtiva (la Costera) reclama al PP el pagament de 2.900 euros per utilitzar la plaça de bous en la celebració d’un míting de Mariano Rajoy l’any 2007, en companyia de l’aleshores president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps i l’exalcalde de la ciutat, Alfonso Rus. Segons ha informat el consistori a través d’un comunicat, el PP va incomplir l’obligació d’abonar el cànon (2.500 euros més IVA) en concepte d’aquest preu públic per la utilització d’una instal·lació municipal. La reclamació de pagament se sosté sobre un expedient que compta amb diversos informes de tècnics municipals, que acrediten la celebració del míting i l’impagament del cànon. Segons denuncia l’ajuntament, Alfonso Rus “es va negar a pagar aquest cànon al·legant que no havia aprovat la taxa corresponent”.

Els informes testifiquen que el 8 de juny de 2007 es va programar una festa míting del PP a la plaça de bous de Xàtiva, que hi va haver gran afluència d’autobusos i vehicles particulars i que a les 19.00h es va produir l’arribada del líder del Partit Popular, Mariano Rajoy, del president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps i de l’aleshores alcalde Alfonso Rus. També van estar presents Rafael Blasco, conseller del Govern autonòmic que actualment compleix condemna, i la seua dona Consuelo Císcar, en aquell temps directora de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM). Els informes de la policia municipal acrediten que, després del míting, es va celebrar un “sopar-festa amb orquestra que es va prolongar fins a la matinada”.

El míting va tenir lloc setmanes després de les eleccions autonòmiques i municipals del 27 maig de 2007, “a manera de glorificació del resultat que els populars van obtenir a la Comunitat Valenciana. Amb autobusos gratuïts i entrepans per a tots”, assenyala l’ajuntament. L’acte, organitzat per Orange Market, és on Rajoy va proferir aquell famós “Yo te quiero Alfonso coño, te quiero!”.

Comparteix

Icona de pantalla completa