Diari La Veu del País Valencià
Cimera Puig-Puigdemont amb l’objectiu del corredor Mediterrani i el finançament

Jose Soler / ACN / Barcelona.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, abordarà aquest dimecres amb el president de la Generalitat Carles Puigdemont aspectes per a la millora de les relacions econòmiques entre tots dos territoris, l’impuls al Corredor Mediterrani i la reivindicació d’un millor finançament per part de l’Estat.

Així ho ha avançat el cap de gabinet del president valencià, Arcadi España, que ha incidit que Catalunya és fonamental per a l’economia valenciana atès que és el territori on més productes compren les empreses del País Valencià i també on més productes es venen. Així mateix, ha indicat que el Corredor Mediterrani és “essencial” perquè les empreses valencianes puguen arribar amb facilitat al centre d’Europa. Des del Govern valencià, també s’ha manifestat la necessitat de canviar el model de finançament autonòmic “que tan injustament tracta la Comunitat Valenciana i altres comunitats autònomes”.

Carles Puigdemont i Ximo Puig es reuniran aquest dimecres a les 17.30 hores al Palau de la Generalitat. Serà la primera reunió institucional entre tots dos caps de govern, també la primera oficial del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, amb un cap de Govern català.

L’estiu passat, l’expresident Artur Mas va mantenir una trobada informal amb Ximo Puig a Maó (Menorca). Aleshores, els presidents català i valencià van analitzar l’actualitat política i el procés sobiranista. Mas i Puig van parlar de l’economia i del sistema de finançament.

Comparteix

Icona de pantalla completa