Diari La Veu del País Valencià
Rafa Xambó porta a l’Enòpata el nou disc ‘Llibertat!’ i l’espectacle ‘40 anys i 1 dia’

RedactaVeu / València.

Rafa Xambó presentarà a València, en el marc del Festival Multidisciplinar de Patraix, el seu nou espectacle 40 anys i 1 dia. En el concert es repassarà la trajectòria del cantautor i interpretarà algunes cançons del nou disc Llibertat!, un disc carregat de sensacions on l’artista recupera la gravació d’una cinta que va enregistrar als anys 70 amb el guitarrista Rafa Ruiz del Lluís Miquel i els 4Z.

Quaranta anys després del que hauria d’haver sigut el seu primer LP (Llibertat!) tot aprofitant l’avinentesa i comptant amb els cinc discos que Xambó ha tret durant el segle XXI, amb diversos premis i reconeixements, ha arribat l’hora de proposar un espectacle amb les cançons d’aquell jove irat de finals del franquisme i l’obra més assossegada i madura de l’artista que va reprendre el camí de la música després de dècades de silenci en què es va dedicar al treball a la universitat i el compromís cultural i polític amb el seu país i la seua gent. La veu i la guitarra de Rafa Xambó comptaran amb l’acompanyament pianístic de Salva Vázquez.

>

40 anys i 1 dia

A la primera part, Xambó mostra algunes cançons de la seua joventut i les entrellaça amb les dels artistes, germans majors, que l’influïren al començament (Raimon, Ovidi…). És la part més crua i intimista. Rafa Xambó sol amb la guitarra, com en aquells anys de lluita.

La segona part, incorporant el piano amb Salva Váquez, es centra en els poetes que el cantautor ha musicat (Miquel Martí i Pol, Feliu Formosa, Guillem d’Efak, Marc Granell, Txema Martínez, Manel Rodríguez-Castelló, Isabel Garcia Canet).

A la tercera i última part de l’espectacle, es mostra una selecció de les cançons més reeixides de l’artista.

Amb tot, un espectacle actual i alhora carregat de memòria, sentiment i lleialtat a la terra i la gent. Una delícia de no perdre.

Comparteix

Icona de pantalla completa