Diari La Veu del País Valencià
Xàtiva pregunta a la ciutadania si volen bous i reina en la Fira d’Agost
RedactaVeu / Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva ha convocat una enquesta ciutadana sobre la Fira d’Agost en què es formularan les preguntes “Vols que l’Ajuntament programe espectacles taurins a la Fira d’Agost?” i “Vols que hi haja Reina de la Fira?”. Amb això el consistori pretén impulsar la participació dels veïns de Xàtiva en la presa de decisions del govern municipal.

L’enquesta se celebrarà del 25 al 31 de maig. La resposta a les preguntes de l’enquesta es recolliran a través de la web municipal. Per tal de garantir l’accés a la informació i el dret a la participació de tots els ciutadans i ciutadanes que ho desitgen, l’Ajuntament ha establit punts de participació assistits en diverses instal·lacions públiques.

Com votar

Hi ha dues maneres de participar: accedint des de qualsevol ordinador a l’enquesta que es trobarà disponible a la web municipal www.xativa.es 24 hores al dia, a partir de les 00:00h del 25 de maig de 2016 fins a les 23:59h del 31 de maig de 2016, o acudint a un dels punts de votació assistits habilitats a instal·lacions municipals, els quals comptaran amb personal auxiliar per ajudar a accedir a Internet a qualsevol persona que ho sol·licite. Els resultats apareixeran publicats a la web el dia 1 de juny de 2016.

Imatge: Ajuntament de Xàtiva.

Punts de votació assistits

Hi haurà dos punts de votació assistits a la Casa de Cultura (c. Montcada, 7), un altre a la Llar de Jubilats (pl. Roca, 17) i un quart punt al Centre Social de Majors (c. Abu Masaifa, 9). Aquests punts estaran oberts en l’horari habitual de cadascuna instal·lació.

Majors de 16 anys

Poden participar majors de 16 anys, empadronats a Xàtiva abans de l’1 de gener de 2015 i els qui complisquen 16 anys abans de l’1 de juny de 2016. L’acreditació d’identitat dels participants serà mitjançant l’anomenada clau concertada, formada pel NIF i la data de naixement.

Reaccions

El PP de Xàtiva ha mostrat la seua disconformitat en la formulació de la pregunta, ja que consideren que amb això de: “Vols que l’Ajuntament programe espectacles taurins a la Fira d’Agost?”, dóna a entendre a la ciutadania que “part dels seus impostos estan destinats a sufragar corregudes de bous, tot i que no és així”. Per això els populars proposen una reformulació “Vol que l’Ajuntament arrende la plaça a empresaris taurins per organitzar corregudes de bous?”, ja que segons expressen reflecteix la realitat.

També l’Associació Internacional de Tauromàquia, l’Associació Club Taurí el Punteret i la penya Taurina Socarrrats han manifestat que aquesta consulta és “absolutament il·legal i contrària a disposicions que protegeixen la Tauromàquia tant en l’àmbit legislatiu com en l’esfera dels nostres drets constitucionals” i per tant han amenaçat de querellar-se amb el consistori.

Comparteix

Icona de pantalla completa