Diari La Veu del País Valencià
Rock simfònic a la valenciana: ROCKàBANDA, al Palau de les Arts el 8 d’octubre
RedactaVeu / València.

RockàBanda fusiona dues agrupacions musicals molt diferents, el grup de la Ribera, Enderrocks que reapareix després d’haver cessat la seua activitat en 2014,i la banda de l’SM Santa Cecília de Fortaleny. “Tot i la seua diversitat, els dos grups tenen com a nexe en comú les seues arrels amb la cultura pròpia. En el cas d’Enderrocks, per ser un grup que canta en valencià; pel que fa a la Santa Cecília de Fortaleny, representa un dels trets diferenciadors de la cultura valenciana: les bandes de música”, expliquen.

La direcció musical d’aquest espectacle l’assumirà Gabriel Corachán i Galindo, per fer un repàs a les cançons presents a la discografia d’Enderrocks, amb arranjaments per a banda de Voro Tur, baix elèctric del grup i músic de la banda. No faltaran temes com Laberint de Ciment, Miralls trencats, Si Pogués o El Llenyater de Fortaleny. Expliquen que l’espectacle comptarà “amb una posada en escena espectacular, tant a nivell artístic com tècnic. El concert recull la tradició d’experiències simfòniques de bandes com Deep Purple,Metallica, Scorpions o Kiss, amb l’ingredient més nostre que suposa una banda de música com a element simfònic”.

Compten ara per ara amb diverses “col·laboracions confirmades”, com són la del baríton Javier Landete o dels músics de jazz Francisco Blanco “Latino” i el trompetista Voro Garcia, tot i que sembla que n’hi haurà alguna incorporació més.

Amb RockàBanda volen posar en vàlua i “remarcar la defensa de la cultura pròpia com un aspecte important del projecte”, però, “més enllà de fer-ho mitjançant la reivindicació o mirar cap a la música tradicional, s’opta per un camí ben diferent, el de la normalització cultural. Enderrocks canta en valencià perquè és la llengua en què viuen els seus components, i eixa naturalitat és l’horitzó més il·lusionant per defensar allò nostre. Un projecte imaginatiu i ambiciós, en valencià”.

Micromecenatge

Per altra banda, expliquen que “s’ha optat pel crowfunding per finançar-lo, com una eina per a aconseguir una enriquidora suma de voluntats. És un nou concepte de cultura popular, on el micromecenatge és el vehicle per a la creativitat i per a la dinamització social”. La campanya s’enceta el 25 de maig. Qualsevol pot col·laborar des de la web del projecte o les xarxes socials. On a més a més podreu trobar més informació com ara bé les recompenses que se n’ofereixen.

RockàBanda es presenta al Palau de les Arts en una data especial, 8 d’octubre, la vespra del dia dels valencians.

Comparteix

Icona de pantalla completa