Diari La Veu del País Valencià
El X Festival de Cinema d’Alacant bat el seu rècord amb un miler de cintes
EFE / Alacant

En concret, s’han rebut 950 curts procedents d’Estats Units, Brasil, Argentina, Uruguai, Iran, Egipte, Turquia, Portugal, Colòmbia, França, Itàlia, Alemanya i Regne Unit, entre altres països, així com 28 llargmetratges nacionals.

El certamen ha seleccionat ja els 50 curtmetratges i 6 llargmetratges que competiran en la secció oficial. Les 6 pel·lícules triades són Ali, de Paco R. Baños; Los increíbles, de David Valero; Que pelo más guay, de Borja Echeverría; Esto no es una cita, de Guillermo Groizard; El amor i otras desgracias, de Tercer Tiempo Audiovisual, i Un suave olor a canela, de Giovanna Ribes.

Aquestes cintes competiran per alçar-se amb la ‘Tessel·la d’Or’ a la millor pel·lícula, un reconeixement dotat amb 4.000 euros. A més, el jurat oficial lliurarà la ‘Tessel·la de plata’ al millor director, la ‘Tessel·la de plata’ a la millor actriu i la ‘Tessel·la de plata’ al millor actor. Les pel·lícules que competeixen en la secció oficial també optaran al premi especial que concedeix el jurat de la crítica al millor llargmetratge.

Per la seua banda, en la secció de curtmetratges han entrat finalment a concurs 40 cintes de ficció i 10 d’animació. Aquests treballs competiran pel premi al millor curtmetratge de ficció, al millor curtmetratge d’animació, al millor director, al millor actor, a la millor actriu i al millor guió.

Així mateix, el jurat de la crítica atorgarà un guardó al millor curt. Els llargmetratges de la secció oficial seran projectats durant la setmana del Festival de Cinema a l’Aula CAM Alacant, espai que també acollirà la celebració de la gala de clausura del certamen cinematogràfic, prevista per al pròxim 8 de juny, en la qual es rendirà un homenatge al veterà actor José Sacristán. Al seu torn, l’actriu Maribel Verdú rebrà el premi d’honor ‘Ciutat d’Alacant’ en la gala inaugural d’aquest certamen, que tindrà lloc el pròxim 1 de juny en l’Auditori de la Diputació Provincial (ADDA), en reconeixement a la seua trajectòria professional en el seté art.

Per al director del festival, Vicente Seva, “la gran presència de treballs amb segell internacional” que han registrat en aquesta convocatòria “demostra que, any rere any, aquest certamen cinematogràfic adquireix major prestigi”. “L’alta qualitat dels curts presentats ha sigut tal que hem hagut d’ampliar el nombre de projectes seleccionats en aquesta edició, passant dels 25 habituals a 50”, ha subratllat Seva.

Així va ser IX Festival de Cinema d’Alacant.

Comparteix

Icona de pantalla completa