Diari La Veu del País Valencià
‘No se puede discriminar a personas cuya lengua habitual es el castellano’
RedactaVeu / València

Amb referència al cas de discriminació lingüística denunciat per La Veu i que va patir Francesc Puertes quan, el passat gener, el traumatòleg José Manuel Nebot Rodrigo de l’Hospital Nisa 9 d’Octubre de València va negar-se a atendre’l perquè parlava en valencià, la portaveu de DKV ha manifestat que “no se puede, en ningún caso, discriminar a personas cuya lengua habitual es el castellano. No puede prevalecer una lengua sobre la otra”.

José Manuel Nebot.

El portaveu de la Plataforma per la Llengua al País Valencià, Manuel Carceller, considera que “la resposta de la mútua a Francesc Puertes és inadmissible”.

Al mateix temps, Carceller recorda a la mútua DKV que “el senyor Puertes és un pacient que ha estat víctima de la discriminació per usar el valencià en una visita a l’Hospital Nisa de València”.

El portaveu de PxL afegeix que “DKV ha de saber que negar l’atenció sanitària a un ciutadà per parlar el valencià és un cas de discriminació que va en contra de la legalitat de l’Estatut d’Autonomia valencià, de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV) i, fins i tot, de l’article 14 de la Constitució Espanyola”, segons el qual “el valencià és llengua pròpia al territori de la Comunitat Valenciana i tots els ciutadans tenen dret a conèixer-lo i a usar-lo oralment i per escrit, tant en les relacions privades com en les relacions amb instàncies públiques”.

Comparteix

Icona de pantalla completa