El Congrés del Bloc comença sense acord

La candidatura de Rafa Carbonell acusa Àgueda de Micó de no voler el consens i Micó mostra la seua sopresa davant un comunicat llançat anit per l'equip del cap de gabinet de Rafa Climent
21 maig 2016 01:00h

RedactaVeu / València.

Després de nou hores de negociació, anit s’estancaren les converses entre les candidatures de Àgueda Micó i Rafa Carbonell. D’aquesta forma, si hui dissabte no es restableixen les converses, els militants del Bloc hauran d'escollir diumenge entre l’actual secretària d’Organització del partit i el cap de gabinet del conseller Rafa Climent.

Anit, les dues candidatures llançaren dos comunicats a les xarxes que ací reproduïm, amb les postures i diferències, hores abans de començar el Congrés:

Comunicat de Fent Bloc, millorem Compromís (Rafa Carbonell):

“Fent BLOC constata que la candidatura encapçalada per Àgueda Micó no ha demostrat mai una voluntat de consens real. El consens es demostra en fets i la candidatura d'Agueda Micó no ha demostrat voler superar les diferències durant les negociacions comeses durant tota la setmana.

Per tant, Fent BLOC considera que després de més de 9 hores de negociació al llarg del divendres, la candidatura d'Agueda Micó no ha volgut avançar cap al cami real de la negociació.

Fent BLOC considerem que era important un consens i per a això hem treballat, però en tot moment hem rebut continus canvis de criteri. Des de Fent BLOC hem acceptat diverses propostes aportades per l'altra candidatura i que posteriorment han estat modificades sense cap justificació. A més, per part de l'altra candidatura, se'ns han fet arribar propostes buides de contingut i sense cap intenció real d'arribar a un acord per enfortir el BLOC.

El nostre objectiu ha estat sempre construir un projecte sòlid parlant primer del què i del com, abans del qui. Hem plantejat en tot moment que calia avançar en quin model de partit volem i com s'anava a configurar l'executiva nacional i no de les persones que l'havien d'integrar”.

Conunicat d’Un País per construir (Àgueda Micó):

“Des de la candidatura d'Un País per construir manifestem la nostra sorpresa pel comunicat emés per la candidatura Fent Bloc. En l'última conversa de la reunió mantinguda fins fa un parell d'hores ens havíem emplaçat a reprendre les negociacions a primera hora del matí de dissabte. Les converses havien avançat substancialment i quedaven pocs aspectes per tancar.

Aquest comunicat no correspon al to de la negociació i al nivell de concreció de l'acord on s'havia arribat uns minuts abans, que ja incloïa l'estructura de l'executiva i les línies polítiques dels propers quatre anys. El “què” i el “com” estaven ja resolts i només quedava acordar el “qui”, que era el motiu de la reunió de dissabte. No entenem, però, quina circumstància ha canviat des de la taula de negociació fins el comunicat de Fent Bloc.

Per la part que respecta a Un país per construir, ens continuem emplaçant a la reunió acordada, ja que no hem rebut cap comunicació directa que ens indique el contrari. La voluntat de consens i integració per confeccionar una executiva nacional forta i preparada per assumir els reptes que té el BLOC per endavant continua intacta i no hauria de dependre de comunicats fets fora dels acords presos en la taula de negociació”.

Congrés a Fira València

Cal recordar que el Bloc celebra aquest cap de setmana, en el pavelló 7 de Fira València, el seu Congrés Nacional, on 2.065 afiliats, el 70 per cent de la militància, decidiran el nou rumb polític i organitzatiu que emprendrà la formació valencianista en els pròxims anys i que tindrà com a principal objectiu "enfortir el partit perquè seguisca reforçant i consolidant Compromís com a instrument per representar el valencianisme polític", ha informat la formació política en un comunicat.

Al llarg de dues "intenses" jornades, els afiliats podran debatre i votar sobre la ponència política i d'estatuts de l'organització, triar la nova executiva nacional, la Comissió de Garanties, la Comissió de Comptes i la nova Secretaria General del partit. Els resultats de les votacions es coneixeran el diumenge a partir de les 17.30 hores.

L'acte de clausura del Congrés comptarà amb la participació del president de l'Aliança Lliure Europea (EFA), François Alfonsi, i la seua vicepresidenta i representant de Eusko Alkartasuna, Lorena López, així com amb l'assistència de convidats com el dirigent del PSPV, Toni Such; el portaveu de Podem en les Corts, Antonio Montiel; el diputat de la Chunta Aragonesista Gregorio Briz; l'eurodiputat d'Aralar, Inaki Irazabalbeitia; l'eurodiputada del BNG, Ana Miranda; el diputat de PNB, Pedro Azpiazu, i la candidata al Senat per Nova Canària, María José López.

A més, està prevista l'assistència de representants sindicals de CCOO, UGT, Stepv i Intersindical, així com membres d'entitats socials i culturals com ara la Fundació Nexe, l'Associació d'Editors Valencians, Acció Cultural del País Valencià, Tirant Lo Blanc i el Consell de la Joventut. 
next