Diari La Veu del País Valencià
FETE no dóna suport a la concentració de la patronal d’ensenyament concertat
RedactaVeu / València

La Federació de Treballadors de l’Ensenyament de la UGT del País Valencià (FETE-UGT PV), en la seua defensa del professorat de l’ensenyament concertat, no donarà suport a la concentració que la patronal del sector ha preparat per a aquest pròxim diumenge, 22 de maig de 2016, a València, i a la qual se sumen altres organitzacions sindicals corporatives, l’Arquebisbat de València o el PP.

Segons un comunicat enviat per FETE-UGT PV, en cap moment han defensat o justificat el tancament de cap unitat en el procés de planificació educativa o arranjament escolar per al curs 2016/17. La Federació no defensa el tancament de cap unitat escolar perquè tancar-la significa, entre altres coses, que hi haurà gent aturada.

Des de la FETE-UGT PV insisteixen que sempre han defensat la baixada o reducció de les ràtios, sobretot en aquelles poblacions en què, en fer-ho, es pogueren salvar unitats escolars perquè així, expliquen, es mantenen llocs de treball i també es millora la qualitat de l’ensenyament.

La Federació defensa que, en lloc del seu acomiadament, es recol·loque els treballadors de les unitats que se suprimeixen de l’ensenyament concertat en les noves unitats que es creen i exigeix que aquest compromís i obligació siga assumit per les patronals del sector.

Per tot açò, FETE-UGT PV no donarà suport a la protesta que els titulars dels centres educatius concertats han organitzat per a aquest diumenge, perquè la considera “una protesta artificial, ideològica i política”. Aquest entitat, a més, ha manifestat que “defensem la planificació conjunta del sistema educatiu i la recol·locació dels treballadors de les aules suprimides en les noves unitats. Aquesta és una proposta sindical que sempre ha comptat amb l’oposició de les patronals del sector i no es practica des de fa més de 15 anys”. També recorden, en el seu comunicat, que la patronal i altres “suposats capdavanters” de la concertada no es van mobilitzar quan, en el curs 2013-2014, es van suprimir 70 aules i, encara que se’n van obrir més de 100, el professorat acomiadat no va ser recol·locat.

“També hem de retraure als organitzadors d’aquesta protesta el seu esbiaixat activisme perquè no hem vist les patronals que ara es manifesten mobilitzar-se per defensar als seus treballadors quan, com a conseqüència de les retallades educatives, s’incrementaven les hores lectives i les ràtios escolars o se’ls retallaven (i congelaven) els seus salaris, confiscant-los l’equivalent a una paga extraordinària, el desembre de 2012, o no pagant-los els endarreriments derivats de l’actualització de triennis i complements de càrrec del període 2009-2013”, clou, així, FETE-UGT PV.

Les mobilitzacions convocades en defensa de la llibertat d’elecció són enganyoses

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament públic (PDEP) manifesta, en un comunicat, que “les afirmacions i mobilitzacions convocades en defensa de la llibertat d’elecció són enganyoses i interessades. Amb la nova normativa hi ha, de fet, més llibertat per poder escollir centre al propi barri i la protesta obeeix als interessos d’una determinada patronal d’un sector de les escoles concertades”.

Aquesta entitat continua expressant, en el text, que l’arranjament, a més, garanteix un tracte equitatiu de les dues xarxes sostingudes amb fons públics i, com que les propostes s’han establert amb els mateixos criteris per les dues, han estat publicades i s’ha informat a tots els centres perquè es puguen presentar les al·legacions pertinents.

Segons la PDEP, els procediments d’admissió d’alumnat i d’arranjament escolar per al curs 2016-17 han suposat un avanç en drets educatius. La plataforma afirma que aquest any es garanteix el dret a l’educació a tot l’alumnat.

Comparteix

Icona de pantalla completa