Diari La Veu del País Valencià
24M. Manolo Mata: ‘La definició d’aquest any és el trellat’

Xavier Pérez / València.

Es compleix un any d’un dia que marcarà la història del País Valencià. Aquell 24 de maig queia el règim del PP gràcies als bons resultats dels tres partits d’esquerra que aconseguiren representació parlamentària. Després dels resultats vindria el Govern del Botànic. Un dels protagonistes d’aquella fita és el síndic del PSPV, Manolo Mata, que relata per a La Veu el que significà aquell dia.

-Com va viure Manolo Mata aquell 24 de maig?

Ho vaig viure amb molta il·lusió, el que va passar no era un canvi de govern, era un canvi de règim. Vint anys de governs de la dreta van ser un malson, en una aposta del PP per una falsa valenciania que no era el valencianisme polític ni reforçar les nostres institucions, sinó tot al contrari, era reforçar una espanyolització i un somni irreal que ells creien que érem els més rics del món, mentre els índex de pobresa eren espectaculars, amb unes dades d’atur impressionants, un comerç acorralat, un turisme sense la qualitat necessària, i sobretot, 20 anys de corrupció i balafiament.

-Des del grup del PSPV en les Corts com valoreu l’acció del Govern del Botànic?

Malauradament, l’acció de govern està molt condicionada per la situació financera amb un deute de més de 40.000 milions d’euros, amb un infrafinançament que en duu a estar sempre pendents del FLA. Malgrat aquesta llosa el canvi es nota, la ciutadania està tranquil·la amb polítics que no furten, en propostes reals. I sobretot, estem ajudant la gent més necessitada amb esforços en dependència, sanitat , educació amb la reubicació de l’escola pública en l’avantguarda de la innovació i la qualitat i sobretot la definició d’aquest any és el trellat.

-Un tema que preocupa molt, sobretot per l’impuls del valencià i la vertebració del territori és la reobertura de RTVV. Quan creus que podria començar a emetre de nou?

Pensa que el tancament es va fer d’una manera endiablada i perversa que costa desfer, però crec que a partir d’aquest estiu podrem començar a emetre i tindre una televisió en condicions a la tardor.

-El 9 d’Octubre seria una bona data?

És una bona data, però tampoc estem obsessionats en un data fixa. Les coses s’han de fer bé per a no tindre fissures jurídiques que ens facen tornar arrere. Cal recordar que el tancament es va fer d’una manera molt perversa.

-I la convivència amb els altres grups parlamentaris del Botànic com és?

Excel·lent, molt millor que en les diverses faccions del PP entre elles quan estaven governant. La sintonia entre grups, síndics i el mateix govern és excel·lent.

Comparteix

Icona de pantalla completa