Diari La Veu del País Valencià
24M. Antonio Montiel: “RTVV s’ha d’obrir des del consens, és fonamental”

Xavier Pérez / València.

Es compleix un any d’un dia que marcarà la història del País Valencià. Aquell 24 de maig queia el règim del PP gràcies als bons resultats dels tres partits d’esquerra que aconseguiren representació parlamentària. Després dels resultats vindria el Govern del Botànic, del qual va ser impulsor Antonio Montiel i Podem PV. El síndic del grup en les Corts fa balanç d’aquest any del canvi.

-Com vas viure la nit electoral del 24M?

Va ser una satisfacció molt gran, però sobretot per la gent que havia donat el pas d’endinsar-se en la política activa i de partit i que estaven molts anys a l’activisme social, i a més a més fer fora el PP de la Generalitat i de l’Ajuntament de València, entre altres.

-Tu va ser l’impulsor del Pacte del Botànic i assegueres a negociar a Ximo Puig i Mònica Oltra per a poder fer un govern. Com va sorgir eixa iniciativa?

Des del primer moment pensàrem que es podria produir una situació de consens perquè hi havia una certa tensió, amb declaracions en premsa. Però, a banda nosaltres anàvem pel carrer i els ciutadans ens deien: “no ens podeu fallar”. Férem una anàlisi i arribàrem a la conclusió que havíem de fer el primer pas sense entrar en competència en el “qui” i en els seients. D’eixa forma ens sentíírem legitimats, per una banda a l’escolar els diferents col·lectius, i per l’altra que nosaltres no teníem cap ambició en el sentit d’ocupar càrrecs i per això prenguérem la iniciativa.

-Quina valoració fas de l’any del Pacte del Botànic i de l’acció de govern?

Està canviant la percepció dels valencians del que som nosaltres mateix. S’ha comprovat la corrupció, el frau i el balafiament del PP, però falten mesures polítiques concretes, cal lligar els eixos del Botànic amb mesures polítiques concretes. La reunió o reedició del Pacte del Botànic ha de fer-se lligada als pressupostos de 2017, cal fer un pla estratègic de tota la legislatura.

-Un tema que preocupa molt és la reobertura de Canal 9. Com ho veus?

Pense que es pot reobrir RTVV que és fonamental per a les nostres indústries culturals i per l’impuls i difusió del valencià. La nova llei avança a bon ritme i la tindrem en juliol per a poder emetre en serietat i amb qualitat a final d’any, finals de novembre. És possible, nosaltres hem propiciat moltes reunions amb el sector i els treballadors, i RTVV s’ha d’obrir des del consens, és fonamental.

Comparteix

Icona de pantalla completa