Diari La Veu del País Valencià
Ferri: ‘Amb l’obertura del judici contra Cotino es demostra que ell era l’eix del saqueig’

RedactaVeu / València.

El síndic de Compromís en les Corts, Fran Ferri, després de conèixer que l‘Audiència Nacional obrirà judici oral contra l’expresident del parlament valencià, Juan Cotino, com un dels responsables civils per la peça del cas Gürtel relacionada amb la visita del papa, ha assenyalat que el també exconseller d’Agricultura “ha estat un dels personatges mes sinistres del Partit Popular valencià”.

Segons Ferri, “al mateix temps que menyspreava les víctimes de l’accident de metro, es mostrava com un cristià exemplar, cosa que no casava”.

El síndic de Compromís considera que ara, amb l’obertura de judici oral, “es demostra que no solament era un personatge sinistre, sinó que, a més, no va ser un simple voluntari en la visita del papa a València. Va estar ficant la mà, va estar saquejant les arques públiques a través de RTVV, va unflar els costos i va organitzar determinats aspectes que el mateix jutge ha classificat com a associació il·lícita”.

“Per primera vegada s’està nomenant el PP en les obertures de judici com a associació il·lícita per a delinquir. I ara el PP haurà de donar resposta, primer, a per què van utilitzar tot el que tocaven per delinquir i per saquejar i, segon, a per què permetien que personatges com Juan Cotino cometeren aquests actes”, assegura Ferri.

A més, quant a les afirmacions de Cotino sobre que ell no era una figura amb pes dins del PP, Ferri sosté que els testimonis i les proves “confirmen i afirmen que no només n’era part, sinó que, a més, era l’eix central al voltant del qual girava tota la roda del saqueig de les arques públiques”.

Comparteix

Icona de pantalla completa