Diari La Veu del País Valencià
Valoració de continguts per a la futura RTVV: Llengua, vertebració, innovació…

Europa press / València.

El Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) publica aquest dimarts la consulta preliminar de mercat per a la selecció de continguts de programes per a la pròxima televisió autonòmica, en què s’especifica que es valoraran aquells projectes creatius i innovadors, que promoguen el desenvolupament de valors, que difonguen la cultura valenciana i ajuden a la normalització de la llengua pròpia o que propicien la recuperació del sector audiovisual valencià.

El document explica que l’objectiu d’aquesta consulta de mercat, pas previ a l’inici d’un procediment de contractació, és disposar de materials audiovisuals “originals i de qualitat” per a la futura televisió valenciana en els formats de programes d’entreteniment, de plató, magazines, concursos, entrevistes, ‘late night’, humor, programes infantils, així com l’enregistrament de concerts, òperes, obres de teatre o esdeveniments esportius.

Els projectes presentats podran ser originals o adaptacions de formats d’èxit en altres canals de televisió estatal o internacional. Hauran de complir amb els principis d’un canal públic de radiodifusió i, per tant, cobrir les necessitats d’informació, entreteniment, difusió educativa, cultural i de servei públic, atenent també la necessitat d’obtenir èxit, incidència social i lideratge d’audiència.

Amb una data límit de presentació del 20 de juny, l’Alt Consell Consultiu de RTVV valorarà la qualitat, la innovació, la cultura i llengua valenciana, l’economia i la recuperació del sector audiovisual del País Valencià.

Respecte a la qualitat, es valoraran els projectes que desenvolupen temes educatius, socials i culturals de manera divulgativa, entretinguda i lúdica, així com que promoguen valors de respecte a la diversitat i de foment de la inclusió i la igualtat, contribuint a la creació de “referents de prestigi i recuperació de l’autoestima social”.

Quant a la innovació, es valoraran projectes creatius que permeten la innovació tecnològica, pensats per a emetre’s en qualsevol plataforma i que tinguen en compte la difusió transmedia i crossmedia. A més, en l’apartat econòmic, es tindrà en compte la relació qualitat-preu, així com l’existència d’un coproductor o patrocinador.

Un altre dels aspectes que es valorarà en els projectes presentats és que difonguen aspectes relacionats amb la cultura, la història o la societat valenciana i contribuïsquen a vertebrar el territori. Es valorarà també que ajuden a la normalització del valencià i que impulsen la seua projecció a nivell estatal i internacional. Finalment, es valoraran accions i contractes de serveis o personal que propicien la recuperació del sector audiovisual del País Valencià.

La decisió dels projectes i materials seleccionats per la comissió de valoració es publicarà en el DOCV i no atorgarà cap dret a favor dels participants seleccionats.

Comparteix

Icona de pantalla completa