Diari La Veu del País Valencià
Natxo Bellido: ‘El 24M la ciutadania ens va ordenar pactar, dialogar i negociar’
RedactaVeu / N.S. / Alacant.

En la compareixença que ha tingut lloc després de la Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alacant, Natxo Bellido s’ha felicitat pel primer aniversari des de les últimes Eleccions Municipals i Autonòmiques, en què la ciutat d’Alacant “votà canvi, votà un canvi en les politiques que s’estaven fent i un canvi en les formes de fer política, i no només a la ciutat d’Alacant sinó al conjunt del País Valencià, en la Generalitat Valenciana i en multitud d’ajuntaments de grans, mitjanes i xicotetes ciutats”.

Recordant la “il·lusió que es va generar eixa nit electoral”, Bellido ha fet menció de la necessitat de “pactar, dialogar, i negociar” que la ciutadania els va ordenar fer amb els resultats del 24M a la mà. Cal recordar que els resultats de les eleccions del 24M van donar un ventall de forces desconegut fins al moment: 6 regidors del PSPV, 6 de Guanyar Alacant (que han quedat en 5 després que Nerea Belmonte passara a ser regidora no adscrita), 3 de Compromís, 8 del PP i 6 regidors de Ciudadanos.

Aquest any no ha estat fàcil, reconeix Bellido, “perquè aquests processos d’aprenentatge són llargs”, i ha posat com a exemple la impossibilitat d’arribar a acords en les últimes Eleccions estatals del 20D. “Nosaltres sí que fórem capaços en aquesta ciutat d’arribar a acords, de tancar primer un pacte de govern en base a unes prioritats polítiques, i després d’haver pogut tancar el pacte sobre quines eren les prioritats del canvi, posar-nos d’acord en una qüestió que sol ser complicada que és com organitzar les competències de govern i l’organització del Govern municipal. Teníem tots clar que era competència nostra atendre les demandes, il·lusions i esperances que havia dipositat la ciutadania d’Alacant en el fet que férem possible eixe mandat del canvi”, ha apuntat.

El portaveu municipal ha recordat la dificultat que van trobar, especialment en l’àmbit econòmic, “no només per l’escassesa de recursos, sinó per la manca d’autonomia per prendre les nostres decisions econòmiques, i que al final vol dir les nostres decisions polítiques”.

Bellido ha anunciat que l’equip de govern municipal està treballant per aconseguir una inversió de 40 milions d’euros entre 2016 i 2017 que permetrà “situar l’Ajuntament com a motor d’aquesta ciutat”.

No ha fet menció explícita de les dificultats internes que s’estan trobant entre les tres forces de govern, PSPV, Guanyar Alacant i Compromís, però sí ha explicitat que estan treballant “molt dur per part de totes les regidores i regidors de l’equip de govern per a traure aquesta ciutat endavant partint d’unes condicions objectivament complicades”.

Emmarcada en el canvi de polítiques a l’Ajuntament ha estat la comunicació de la derogació de l’ordenança de mendicitat i prostitució en espais públics del terme municipal d’Alacant, que va ser aprovada per l’anterior equip de govern el 25 de febrer de 2011, i que havia estat anomenada per moltes associacions de la ciutat com “l’ordenança de la vergonya”. “Ens agrada que siga hui aquesta comunicació”, ha volgut apuntar el regidor.

Comparteix

Icona de pantalla completa