Diari La Veu del País Valencià
Pedreguer aprofita les Trobades per agermanar-se amb el municipi mallorquí de Petra
RedactaVeu / Pedreguer

L’intens cap de setmana començava el divendres, 19 d’abril, a les 20 hores, a la Sala de Sessions de l’Ajuntament de Pedreguer, on va tindre lloc l’acte protocol·lari de signatura de l’acord d’agermanament entre els pobles de Petra (Mallorca) i Pedreguer, amb la presència d’ambdós alcaldes, Caterina Mas i Sergi Ferrús, respectivament.

A l’acte assistiren, a banda de regidors d’ambdós municipis, membres del Consell de Cultura de Pedreguer i del d’Esports així com representants municipals i empresaris de l’associació Ses Valls de Retrobament, a la qual pertany Pedreguer i que treballa per enfortir els lligams culturals, socials i turístics de les valls de la Marina i Mallorca.

L’acte va comptar amb la breu actuació de dues parelles del grup de danses de Pedreguer, així com la interpretació de dues peces musicals, una amb dolçaina i tabalet (la Muixeranga) i l’altra amb el sac de gemecs, típic instrument mallorquí (sa Balanguera).

La batllessa i els dos regidors petrers van estar fins diumenge; el dissabte, durant les Trobades, va intervindre una ‘batukada’ de Petra (23 persones), que havia arribat eixe mateix dia per participar a la cercavila de les trobades, i es van quedar, junt amb els dimonis de Sta. Margalida, a la finca del Campell i també van marxar el diumenge, amb els seus representants municipals. El mateix diumenge al matí es va fer una visita guiada pel poble per als convidats.

Els nous germans van poder gaudir de la festa de la llengua, en unes trobades on unes 15.000 persones ompliren els carrers i les places de Pedreguer per participar en les XXVIII Trobades d’Escoles en Valencià de la Marina Alta. La convocatòria de la CAPPEV va ser tot un èxit i la ciutadania de la Marina Alta va mostrar, una vegada més, el seu compromís amb l’educació pública, de qualitat i en valencià. Des de l’Ajuntament de Pedreguer han manifestat que “no podem sinó felicitar totes aquelles persones que amb el seu esforç han fet possible la Trobada (pares, mares, mestres, xiquets i xiquetes, CAPPEV, etc.) i a tots els que hi van participar”.

L’alcalde, Sergi Ferrús, ha destacat que la Trobada d’Escoles de la Marina Alta és “una fita històrica” i reinvindica la llengua en uns moments “molt difícils”.

Fins a 15.000 persones van omplir de gom a gom els carrers de la localitat, molts d’ells amb la samarreta dissenyada pel dissenyador Xavier Mariscal, dedicada enguany a homenatjar el poeta valencià Vicent Andrés Estellés. Amb aquest motiu, les Trobades 2013 llueixen el lema: ‘La veu del teu poble’.

“El poble s’ha bolcat i, a més a més, nosaltres encetem aquestes trobades i aprofitem aquesta data per a consolidar l’agermanament amb Petra. Fem poble, fem comarca, fem país i països”, va afegir Ferrús.

Comparteix

Icona de pantalla completa