Diari La Veu del País Valencià
Puigdemont al Govern espanyol: ‘Sentirà ben a prop l’alè de catalans i valencians’
Europa press / Barcelona

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha convocat per a aquest dimecres a les 9.00 hores la ‘Taula Estratègica Catalana del Corredor Mediterrani’ per a impulsar un front comú per a reclamar al Govern espanyol l’impuls d’aquesta infraestructura.

Estan citats al Palau de Pedralbes més d’un centenar de representants de tots els sectors implicats, entre els quals hi ha les cambres de comerç catalanes, sindicats, patronals, universitats, administracions locals, diputacions i grups parlamentaris.

Segons la Generalitat catalana, aquesta taula pretén ser “un instrument nuclear i de participació per a l’impuls d’una infraestructura que està considerada clau en la promoció econòmica de Catalunya” i per part del Govern, a més de Puigdemont, participaran el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i el d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.

La sessió de treball se celebrarà sota el lema ‘Impulsar un corredor eficient i sostenible, crear valor’, se celebrarà a porta tancada i, quan finalitze, al voltant de les 11 hores, el president compareixerà davant els mitjans de comunicació.

Les taules catalana i valenciana

La creació d’aquesta taula va ser pactada la setmana passada entre el president català i el valencià, Ximo Puig, en la trobada que tots dos van celebrar a Barcelona.

La reunió d’aquest dimecres és la de la part catalana de la taula; paral·lelament es crearà la part valenciana, i posteriorment sumaran esforços per a portar les seues demandes de forma conjunta al govern que isca de les eleccions estatals del 26 de juny.

Per a simbolitzar la importància que li donen a aquesta iniciativa, Puigdemont presideix la part catalana de la taula i Puig la valenciana, per la qual cosa assumeixen en primera persona el repte de reclamar aquesta infraestructura al pròxim Executiu espanyol.

“Li avancem al futur Govern que sentirà ben a prop l’alè de catalans i valencians perquè complisca amb aquest deute històric” que és el corredor, va explicar Puigdemont la setmana passada, mentre que Puig va assegurar que “exigirem compromisos concrets a l’Executiu” sobre aquesta infraestructura.

Alguns líders polítics catalans, com el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i la líder de C’s a Catalunya, Inés Arrimadas, ja han anunciat la seua presència en la reunió d’aquest dimecres en el Palau de Pedralbes.

Comparteix

Icona de pantalla completa