La Vall de Segó més a prop de l'Himàlaia. Vídeo

Del 2 al 5 de juny se celebraran les primeres jornades de Muntanya La Vall de Segó amb la presència, entre altres, del muntanyer Carlos Soria
26 maig 2016 01:00h
RedactaVeu / Quartell.

#AbraçaNepal no s’atura en el seu camí envers el cim solidari. Tant és així que del 2 al 5 de juny la Vall de Segó s’omplirà de vents del Nepal amb tota mena d’activitats, xarrades, tallers i propostes de descobriment no sols de la muntanya sinó, i sobretot, de les possibilitats que aquesta atorga. Fer cim des de la perspectiva de l’altre exigeix una mirada nítida que ha assolit molt bé #Abraça Nepal, per això escalar suposa sobretot conèixer la situació que viuen molts pobles i aldees que alberguen els cims. “Volem esdevenir vasos comunicants entre les Valls i Nepal; que els veïns de la Vall de Segó coneguen els 8.000 però també les persones que hi viuen i sobretot que s’establisca el llaç d’abraçada que ens permeta ajudar-nos mútuament” afirmava Jesús Policarpio des d’#AN.

En aquest sentit, la propera setmana les Valls, amb la seua riquesa monumental i paisatgística, acollirà la visita de Carlos Soria, un dels alpinistes més destacat de la història, així com la mirada del periodista i viatger Daniel Toran o les propostes de descobriment de SOS Himàlaia  per part de Maria Climent que presentarà la feina feta amb l’ONG. Xarrades, projeccions, tallers d’alpinisme i exposicions, són algunes de les propostes que ha volgut portar #Abraça Nepal a les Valls.

La Torre de Benavites, l’auditori de Quartell, la Casa Sanchis Coello de Benifairó, la zona dels paellers del Parc de la Rodana de Faura o la mateixa Font de Quart entre altres esdevindran escenaris oberts al Nepal des de les Valls.  Un dels objectius fonamentals d’aquestes I Jornades de la Muntanya a la Vall de Segó és donar veu als desafavorits des dels seus cims. “Vivim la muntanya com una passió, la força de l’ascens et permet veure-hi més clar; mirar els ulls d’aquells que ho necessiten i sentir la necessitat de ser-hi més a prop d’ells. Amb aquest posicionament a la motxilla engeguem amb entusiasme les I Jornades de la Muntanya a les Valls” afegia Carlos Carrascosa des de l’organització.

Els ajuntaments de les Valls, juntament amb la Mancomunitat i diverses empreses i institucions de la comarca s’han sumat a l’esdeveniment. Una aposta que pretén esdevenir altaveu del respecte i admiració per la muntanya així com esperit de cooperació i compromís d’acció amb els més desafavorits. L’abraçada entre les Valls i Nepal està assegurada.

Podeu consultar les activitats de les jornades en el següent enllaç.


 
next