Diari La Veu del País Valencià
Descoberta una cria de rorqual d’aleta blanca a Xàbia. Vídeo

RedactaVeu / Xàbia.

A set metres de profunditat prop de la Cova del Llop en Xàbia, en una primera immersió, el guardacostes Guadalupe amb Toni Martínez de patró, el mariner Josep Cardona Flores i dos membres del Jubi-Sub van fer una inspecció i revisió general de la cria de rorqual d’aleta blanca trobada morta, segons s’explica al Facebook de Jubi-Sub.

En una segona immersió es realitzava per poder prendre dades de l’exemplar, com les seues mesures o el sexe (femella). També es van prendre unes fotos, així com s’ha fet la gravació d’un vídeo, per enviar-ho tot plegat a la Universitat de València.

Els submarinistes van trobar que l’animal tenia diverses ferides d’entre 30 i 20 cm de llarg i 1 o 2 cm d’ample, tal com explica Bernat Cardona Bañó al seu Facebook, a més suposen que aquestes podrien ser les causants de la seua mort i produïdes per un colp amb una hèlix. Cardona també explica que “hem observat que un llarg cap de niló negre d’uns 0,5 cm de diàmetre estava enredat en la seua boca, arribant fins a la comissura dels seus llavis. El mateix cap passava per l’aleta esquerre, en la qual, pel fregament, s’havia produït una ferida i una gran nafra”. Continua explicant que aquest cap podria estar impedint que la cria s’alimentara adequadament, ja que van apreciar que estava bastant prima.

Rorqual. Foto: Bernat Cardona Bañó.

No obstant això, hauran de ser els experts, als quals se’ls ha facilitat tota la informació, els qui confirmen com va morir aquesta cria de rorqual en la costa xabienca.

Rorqual. Foto: Jubi-Sub.

Rorqual. Foto: Bernat Cardona Bañó.

Comparteix

Icona de pantalla completa