Diari La Veu del País Valencià
CSI-F denuncia 2 senyals de trànsit que estan només en valencià

RedactaVeu / València.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) ha denunciat aquest dijous que els nous senyals de trànsit instal·lats en l’entorn del Mercat Central de València incompleixen la legislació vigent. A través d’un comunicat, argumenta que el Reial Decret 6/2015 de 30 d’octubre de la Llei de Trànsit especifica que “les indicacions escrites dels senyals s’expressaran, almenys, en la llengua espanyola oficial de l’Estat” i que el consistori les ha retolat només en valencià.

CSI-F ha sol·licitat una taula tècnica urgent per “ajustar a dret aquests senyals” ubicats al carrer Maria Cristina i que restringeixen l’accés a vehicles. El sindicat explica que els rètols actuals “comportarien una causa de nul·litat del procediment sancionador, en estar expressades únicament en la llengua valenciana i haver suprimit el castellà”.

Fotos: CSI-F.

El sindicat adverteix igualment que “un mal funcionament de l’administració podria comportar tant sancions com mesures contra ciutadans o funcionaris”. Davant d’aquesta situació, el sindicat reclama a l’equip de govern que “es donen les oportunes instruccions per salvaguardar qualsevol acte contrari als funcionaris de l’ajuntament”.

CSI-F no entén “les presses que ha tingut la regidoria de Mobilitat en implantar els nous dissenys de circulació”. Aquesta precipitació ha derivat en el fet “que s’haja comès un error d’aquest calibre i deixa clara mostra d’una improvisació que acaben pagant els ciutadans i els mateixos funcionaris”.

Concatenació d’errors

El sindicat lamenta la concatenació d’errors en la Regidoria de Mobilitat, amb exemples com el del rètol dels senyals, “la retirada de l’estacionament de motocicletes davant del teatre principal -atribuïda a una errada d’un funcionari- o la suspensió de la prohibició d’estacionaments de motocicletes en la vorera a la zona de Cànoves “.

Comparteix

Icona de pantalla completa