Diari La Veu del País Valencià
Guillem Agulló tindrà un espai públic o carrer a Simat de la Valldigna

RedactaVeu / Simat.

El grup municipal Per Simat Esquerra va presentar la setmana passada per registre d’entrada a l’Ajuntament de Simat, una moció per a dedicar un espai públic o carrer de Simat de la Valldigna a la memòria de Guillem Agulló, jove assassinat per un feixista a Montanejos.

Aquesta moció va ser presentada en la Comissió Informativa del passat dilluns, 23 de maig, per la regidora Imma Cunyat.

Com que EUPV també va presentar una moció semblant, els dos grups consideraren deixar damunt la taula la moció elaborada per EUPV i aprovar la dels republicans, tot i afegint un punt als acords.

Cal recordar que Esquerra Republicana de Simat ja va presentar en el Ple de 30 de juny de 2008 una moció semblant, aprofitant el 15è aniversari de la seua mort. En aquell moment no va estar aprovada.

Ja han passat 23 anys des de l’assassinat de Guillem. “Pensem que ja ha arribat l’hora de retre homenatge a Guillem Agulló i a totes les persones, entitats, partits i institucions que han patit atacs per motius ideològics, xenòfobs i racistes”, apunten des d’aquest grup municipal.

Per Simat Esquerra “esperem aprovar-la en el decurs del Ple en sessió ordinària, previst per al proper dilluns, 30 de maig de 2016”.

Comparteix

Icona de pantalla completa