Diari La Veu del País Valencià
‘Tres grans noms’ actuaran en ‘exclusiva’ al Festival Internacional de Jazz de Peníscola
RedactaVeu / Peníscola

Ja es coneix com serà el XIII Festival Internacional de Jazz de Peníscola que tindrà lloc del 21 al 28 de juliol tant en el Palau de Congressos de Peníscola com en la plaça Santa María de la localitat. Aquesta edició comptarà amb huit concerts, activitats per a xiquets i una exposició fotogràfica.

Abel Guarinos, director de l’Institut Valencià de Cultura introduïa la presentació destacant que “aquesta cita musical, al costat d’altres festivals estiuencs, converteixen Peníscola en una de les localitats amb major atractiu turístic i cultural i aquest festival s’ha consolidat com un dels referents del gènere a l’Estat”.

Una de les veus més sensuals del Jazz, Laïka Fatien, ofereix hui divendres 27 de maig, en l’Auditori de Castelló un concert que serveix com a presentació i avantsala del festival de Peníscola, que arranca d’ací a dos mesos.

Laïka Fatien.

Jorge García, director artístic del festival assenyalava que “el festival consta dels habituals cicles: tres concerts en el Palau de Congressos, el cicle Jazz a la Serena, que inclou espectacles a l’Umbracle del Palau i a la plaça Santa María, activitats per a acostar el jazz als més joves i una exposició de fotografies. El cartell combina els artistes més internacionals amb artistes locals”. El Festival enguany compta una vegada més amb el patrocini de Transports Monfort Belda.

El mateix Garcia, en declaracions a aquest diari, ens explicava que aquesta XIII edició “és la tercera que faig jo”, la diferència, a banda dels noms, és que “l’any passat i l’anterior es feren quatres concerts grans i enguany tres”. No obstant això, ens apuntava que a banda de la qualitat indiscutible dels grans artistes, des de la direcció del festival “fem perquè els artistes valencians tinguen molta presència”, i ens revelava que “l’any que ve en tindran més encara”.

“M’agrada el jazz pur i procure buscar artistes que no vinguen sovint”, ens resumia Jorge Garcia, i de fet, dels tres grans noms del festival “cap d’ells actuarà al País Valencià ni a l’Estat espanyol”, Així, un dels atractius d’aquesta edició serà poder gaudir de les propostes “en exclusiva”.

El Palau de Congressos és l’únic escenari del País Valencià que trepitjaran els tres grups capdavanters: Cécile McLorin Salvant actuarà el 22 de juliol. Kenny Barron Trio, el 24 de juliol i John Abercrombie Quartet, el 27 de juliol. Tant Cécile McLorin com Abercrombie és la primera vegada que actuen al Palau, mentre que Kenny Barron ho va fer l’any 2007.

Les entrades als concerts del Palau costen 15 euros, però hi haurà un abonament per als tres per 30 euros. Tots comencen a les 23.00 hores i les entrades es poden aconseguir en les taquilles del Palau de Peníscola, en les de l’Auditori de Castelló o en www.instanticket.es. La venda dels abonaments serà de l’1 de juny al 22 de juliol i les entrades soltes es poden comprar a partir de l’1 de juny.

Concerts gratuïts

Els espectacles de Jazz a la Serena seran d’accés gratuït i també donaran començament a les 23.00 hores. Hi haurà dos a l’Umbracle del Palau: el 21 de juliol actuarà The Prototype amb el saxofonista Grant Stewart com a convidat, i el 23 de juliol YeiYi&Co amb la presentació del seu disc Mull.

A la plaça Santa Maria també hi haurà 3 concerts. El 25 actuarà Arantxa Domínguez amb Ricardo Belda, el 26 Kiko Berenguer i el 28 Tat!. Els tres seran a les 23.00 hores i l’entrada és gratuïta.

Jazz, xiquets i fotografies

El festival a més comptarà amb una activitat gratuïta per als més xicotets. Serà el dia 23 de juliol, a les 20.00 hores a l’Umbracle, amb l’espectacle Historia del Blues, a càrrec de Jesús Gallardo.

Finalment, des de l’1 de juliol es podrà contemplar l’exposició fotogràfica Phocuzz d’Antonio Porcar Cano, que ha dedicat la seua vida al jazz des de l’enyorat club Cafè del Mar fins a la seua inestimable labor com a promotor artístic. El passat any va rebre el premi a la millor foto de jazz que atorga anualment la Jazz JournalistAssociation de New York, obra que al costat d’altres 49 forma part d’aquesta mostra.

Comparteix

Icona de pantalla completa