Diari La Veu del País Valencià
Compromís demana a les administracions solucions per a la MAT

RedactaVeu / Castelló de la Plana.

La línia de molt alta tensió (MAT), segons el BOE, és el reforç estructural de la xarxa de transport de d’energia elèctrica a 400 KV, que transporta energia a llargues distàncies. Compromís promourà pels ajuntaments de les comarques de la demarcació de Castelló mocions contra el Projecte de Xarxa de Molt Alta Tensió “La Plana-Morella” al traçat Almassora-Morella (Castelló) promogut per Red Eléctrica d’Espanya. El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha assenyalat que la MAT suposa “una agressió al nostre territori que cal frenar i oferir alternatives”. Així, els ajuntaments sol·licitaran al Ministeri d’Indústria la suspensió temporal de l’execució de la construcció de la línia elèctrica de doble circuït a 400 kV denominada “La Plana – Morella 2 i 3” per les afeccions a municipis de les comarques dels Ports i la Plana. També exigiran a la Direcció General de Qualitat i Avaluació Ambiental i Medi Natural, del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient que avalue l‘impacte ambiental de tota la línia de Molt Alta Tensió (MAT) entre Morella i Castelló.

Un altra línia de treball seria instar el Consell a liderar les negociacions amb el Govern d’Espanya per tal d’aturar el projecte en les actuals condicions fetes públiques. Aquestes negociacions haurien d’incloure convenis de cooperació de la companyia elèctrica amb els ajuntaments “per tal que es plasmen les millores en el traçat o disseny que el facen ambiental i socialment més sostenible, aprofitant zones com infraestructures viàries i carreteres, ja degradades, i s’opte pel soterrament en aquells casos on siga necessari”.

Finalment, la moció reclama el trasllat dels seus acords al president del Govern espanyol, als portaveus dels Grups Parlamentaris, a la Mesa de les Corts Valencianes, al Ministeri d’Indústria, al de Medi Ambient, als portaveus de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, per al seu coneixement.

Comparteix

Icona de pantalla completa