Diari La Veu del País Valencià
32 estudiants valencians finalistes de ‘Ficcions, l’aventura de crear històries’

RedactaVeu / València.

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) i el Banc Sabadell organitzen anualment Ficcions, l’aventura de crear històries, que enguany ha arribat a la 8a edició. El concurs pretén incentivar la creació literària entre l’alumnat d’arreu dels territoris de parla catalana d’una manera ben actual, acurada i digital ja que de manera individual o per grups (com a màxim de tres alumnes) han de registrar-se a la plataforma i anar pujant els capítols de la història que han creat (fins a tres capítols).

A hores d’ara el concurs ja ha acabat i aquesta 8a edició ha tancat amb un èxit de participació amb més de 3.200 alumnes d’entre 14 i 18 anys, dels quals 933 participants són del País Valencià, i Illes Balears que han participat pujant a la web 1.236 històries. Així, 32 dels finalistes són del País Valencià agrupats en 25 grups, al costat dels 64 grups de tot Catalunya i 9 de les Illes Balears.

D’on són els 25 grups valencians

Dels 25 grups finalistes del País Valencià, 10 són de la demarcació de València: 5 grups de l’IES Vicente Gandia, dos del Centre Privat Jesús María, un de l’IES Bernat Guinovart, un de l’IES Almussafes i l’últim del Centre Privat Nostra Senyora del Monte Sión; 11 grups són de la demarcació d’Alacant: 9 grups de l’IES Victòria Kent, un de l’IES Mediterrània i l’últim del Centre Privat San José de Cluny; mentre que 4 grups són de la demarcació de Castelló de la plana: Colegio Escuelas Pías, Centre Privat La Salle, IES Alfonso XIII i IES Josep Villaplana.

Els premis al CCC Octubre

Els premis d’aquesta edició es lliuraran dimarts a les 17h. al Centre de Cultura Contemporània Octubre de València, on es comptarà, segons informen, amb la presència d’autoritats i entitats del territori.

Enguany els guanyadors rebran un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup i els segons classificats rebran un smartphone. A més, es premiarà amb un iPod Shuffle als guanyadors dels premis territorials. La resta de finalistes rebran un diploma acreditatiu com a reconeixement a la feina feta i per la seua participació a Ficcions 2016.

Comparteix

Icona de pantalla completa