Diari La Veu del País Valencià
Fabra assegura que la situació econòmica impedeix demanar el deute històric
ACN / EFE / València

El president valencià ha assegurat que el seu govern no renuncia però la situació econòmica actual impedeix reivindicar-lo. L’oposició ha retret Fabra que actua amb situació de “feblesa” i “submissió” davant el president espanyol, Mariano Rajoy en un ple que ha coincidit amb la diada del 25 d’abril, aniversari de la Batalla d’Almansa.

Fabra, ha apostat per fer ús ʹd’arguments adequatsʹ en el debat sobre el finançament del País Valencià perquè, segons ha advertit, “fent més soroll i cridant més que els altres” no aconseguirem que el Govern done més diners a aquesta autonomia. El president ha plantejat aquest advertiment en la sessió de control de les Corts Valencianes, on el grup d’Esquerra Unida (EU) li ha preguntat sobre “la defensa de l’autogovern i els interessos valencians davant el Govern central”.

“Ho estem defensant tots els dies i amb rotunditat”, ha manifestat el cap del Consell, que en referència a la reforma del model de finançament autonòmic, ha advertit que no es tracta de què totes les comunitats “comencen a cridar per reclamar més diners, perquè llavors no n’hi haurà per a totes”.

Ha incidit que la raó “no es té amb el soroll, es té amb els arguments”, i el País Valencià “té més que arguments per a poder demostrar que ha sigut maltractada en els últims anys amb el sistema de finançament actual”, que ha de revisar-se per a garantir els serveis bàsics.

La portaveu d’EU, Marga Sanz, ha recriminat a Fabra la seua “debilitat” davant el Govern central i ha assegurat que en el temps que porta al capdavant de la Generalitat “ha fet xixines la legitimitat” que li van donar els ciutadans, per la qual cosa l’insta a anar-se’n i convocar eleccions.

Comparteix

Icona de pantalla completa