Diari La Veu del País Valencià
Pedro García nega l’existència de consignes polítiques per informar sobre l’accident del metro
ACN / València

L’exdirector general de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), Pedro García, ha negat, aquest dilluns, haver rebut cap consigna per part del Govern valencià sobre com s’havia de tractar informativament l’accident del metro de València de l’any 2006, en el qual van morir 43 persones. Durant la seua compareixença a la comissió d’investigació sobre l’accident a les Corts Valencianes, García ha remarcat que no va haver-hi cap intencionalitat d’ocultar res “ni políticament ni informativament” i que el criteri, en tot moment, va ser “el rigor, atendre les fonts oficials, el respecte a les víctimes i no especular sobre cap informació no contrastada”.

Sobre les víctimes, García ha dit que l’única consigna ha estat la del “respecte absolut”. L’exdirector de RTVV ha assegurat que no tenia cap poder de decisió sobre els criteris de les escaletes dels informatius i que aquestes eren responsabilitat de la direcció d’informatius. García ha assegurat que no sabia fer una escaleta.

En aquesta mateixa línia, García ha dit que mai no ha donat cap consigna sobre quina informació s’ha de prioritzar en relació amb una altra. L’exdirector de RTVV ha defensat la professionalitat de tots els treballadors de l’ens i, a preguntes dels diferents grups parlamentaris, ha dit que mai ha rebut cap telefonada per part de l’expresident Camps ni de l’expresident de les Corts Valencianes, Juan Cotino, per parlar de com s’havia de tractar informativament l’accident.

Els informatius eren “objectius i imparcials”

Amb tot, ha defensat les més de 30 hores de programació dedicades a l’accident en els dies posteriors i que els informatius de RTVV eren “objectius i imparcials”, tot i que ha admès que els mitjans públics “sempre estan sotmesos a les sacsejades polítiques d’un o altre partit”.

“Humilment perdó” a les víctimes

Durant la seua intervenció, Pedro García ha demanat “humilment perdó” a les famílies de les víctimes de l’accident si es troben molestes per la cobertura que va fer RTVV, però ha reiterat que no hi ha hagut cap intenció política. “Em sembla impensable que s’oculte alguna cosa per posar en dubte la seguretat”, ha dit al respecte i ha insistit que troba “fora de lloc” que es diga que RTVV va fer una apagada informativa sobre l’accident perquè es van emetre més de 30 hores de programació.

Comparteix

Icona de pantalla completa