Diari La Veu del País Valencià
La Fira Alternativa de València aposta per la sobirania alimentària
RedactaVeu / València

La 29a edició de la Fira Alternativa arriba per trencar les cadenes del sistema alimentari i defensar un nou model econòmic basat en la sobirania alimentària. Els dies 3, 4 i 5 de juny, la Fira acollirà tallers, xerrades i actuacions musicals per demostrar que, una vegada més, un altre món ja està sent possible.

Per sobirania alimentària, entenen que és el “dret dels pobles a disposar d’aliments accessibles nutritius i culturalment adequats, produïts de manera sostenible i ecològica, i el dret a decidir el mateix sistema alimentari i productiu”.

Per això i per buscar aquest objectiu, l’espai de la Fira acollirà al llarg d’aquest cap de setmana diversos tallers de ceràmica, autoreparació de bicicletes, bioconstruccions, autorealització de documentals, creació d’insectes voladors o instruments musicals mitjançant objectes de plàstic, entre altres.

Així mateix es presentaran els llibres Issubu, de l’escriptor camerunès Inongo Vi Makome i La batalla de l’horta. Cinc dècades de resistència silenciada, d’Enric Llopis. També hi haurà xerrades sobre la revolució de Rojava i la lluita aBakur, com a exemple de resistència popular; sobre el rebuig de l’avortament com a delicte, sobre el mercat social i sobre la situació actual del poble kurd.

A l’apartat de vídeo-projeccions es presentarà el projecte de Les Espigoladores “Dones horta i memòria oral”. A més tindrà lloc un taller de vídeo participatiu a càrrec del col·lectiu La Cosecha.

En l’apartat musical, nou grups de diferents parts del territori ompliran l’escenari els tres dies de manera ininterrompuda des de les 17.45 fins a les 22.30 hores: Julia (Alcoi), Don Fito & Crislah (el Cabanyal), Víctimas Civiles (Alcoi-San Vicent del Raspeig), El sobrero del abuelo (Madrid), Las guindillas (Pirineo Aragonès), El kamión de la basura (sud d’Alacant), EGM (València), Key&Board (València) i El tío de la Careta (Alaquàs) són els grups seleccionats. Junt a ells, en horari matinal actuarà D’Apa (Paterna), la Jove Muixeranga de València i Tres fan ball (Picanya-Catarroja) per als més menuts.

El col·lectiu Caleidoscopi, organitzador de la Fira Alternativa de València, es va plantejar fa 29 anys que aquest espai “era la forma d’expressió i difusió més genuïna i coherent”. Des d’aleshores, han tingut com a objectius “donar a conèixer el treball artesanal, l’alimentació vegetariana i ecològica i el pensament crític que es reflecteix a través de les accions de les persones i col·lectius que participen a la Fira, i tot això sense rebre subvencions ni tindre personal remunerat”.

“Vos esperem a la Fira Alternativa un any més”.

Comparteix

Icona de pantalla completa