Faura dedicarà un espai públic a la memòria de Guillem Agulló

El grup municipal de Junts per Faura ha aconseguit el compromís unànime del ple de l’Ajuntament de dedicar un espai públic de la vila al jove independentista militant de Maulets assassinat el 1993 a Montanejos a mans d’un grup d’extrema dreta
31 maig 2016 01:00h
Faura.
RedactaVeu / Faura

El grup municipal de Junts per Faura ha aconseguit el compromís unànime del ple de l’Ajuntament de Faura (el Camp de Morvedre) de dedicar un espai públic de la vila a la memòria de Guillem Agulló i Salvador, segons fonts d’aquesta formació local.

La coalició valencianista -integrada per Esquerra Republicana i Compromís- demanava que es dedicara a Guillem Agulló el nou carrer obert a l’altura de Blasco Ibáñez, al barri de la Canaleta. “Amb tot, la negativa del govern local a acceptar aquesta opció va fer que els regidors de Junts per Faura reformularen la moció per acabar acordant dedicar al jove maulet un espai públic en algun parc o plaça, encara per determinar”, expliquen des de Junts per Faura.

Símbol de la lluita contra l’odi, el racisme i la intolerància

El portaveu valencianista Domènec Garcia ha declarat que “entenem que cal un acord per homenatjar la figura de Guillem, pel simbolisme i els valors que representa de lluita contra l’odi, el racisme i la intolerància”.

El dirigent republicà ha recordat que fa poques setmanes les Corts Valencianes feren una declaració institucional en memòria del jove independentista assassinat: “Fa molts anys que reclamem un espai que honre públicament la memòria de Guillem;  per això celebrem que finalment tinga aquest petit homenatge al nostre poble”, ha explicat Domènec Garcia.

D’altra banda, Junts per Faura també ha aconseguit que el ple aprovara dues mocions més. Una d’aquestes respon a la reclamació de la federació LGTB de demanar, entre altres mesures, que el Ministeri de Sanitat retorne a la cartera de serveis bàsics el dret d’accedir a la reproducció assistida a parelles de dones homosexuals i dones solteres.

L’altra iniciativa de la coalició valencianista aprovada al ple demana la creació d’un banc de terres municipal, a l’estil d’altres que hi ha en diversos pobles del Camp de Morvedre o en comarques veïnes. En aquest sentit, el regidor de Junts per Faura Josep Cerezo ha manifestat que “cal posar la terra improductiva a l’abast de qui vulga fer-ne ús; es tracta de facilitar la terra a qui la vol treballar”. Aquesta iniciativa pretén incentivar la petita activitat agrícola, a més d’evitar l’acumulació de terres en desús, pel perill que comporten de plagues i d’incendis. Junts per Faura ha anunciat que té la intenció de fer extensiva la proposta a la resta d’ajuntaments de la Vall de Segó i a la Mancomunitat de Les Valls, per poder fer un banc de terres més ampli i de més abast.


 
next