Diari La Veu del País Valencià
Morera: ‘És un dret de les Corts legislar sobre el dret civil valencià’

Xavier Pérez / València.

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, s’ha reunit amb el president de l’Associació de Juristes Valencians, José Ramon Chirivella per parlar de les propostes d’oferir resposta jurídica a les inquietuds socials dels valencians reivindicant com a instrument per a aconseguir-ho el ple exercici de la competència per a legislar sobre dret civil valencià.

Enric Morera ha manifestat “la voluntat de les Corts en defensa de l’Estatut i el dret a actualitzar el Dret Civil valencià”. El president del parlament autonòmic ha insistit “en reafirmar el dret de la cambra per a legislar en eixa matèria”.

Davant el pronunciament del Tribunal Constitucional de declarar inconstitucionals els recursos de les normes valencianes en dret civil, José Ramon Chirivella ha manifestat que des de l’Associació que presideix “considerem molt greu el pronunciament contrari del Tribunal Constitucional en aquesta matèria que afecta la vida civil de totes i tots els valencians i, insistim a fer memòria que en el passat s’han retirat recursos pel Govern respecte de normes elaborades pels parlaments Basc, Català i Andalús”.

Les conseqüències d’aquest pronunciament negatiu afecten els cinc milions de valencians que, a través dels representants polítics, aprovàrem recollir en l’Estatut la competència per a modificar i desenvolupar un dret civil propi, com el que tenen gallecs, catalans, navarresos, balears, aragonesos.

A la reunió han assistit també: Lorena Ferrandis Navarro, secretària de l’Associació, i el vicedegà de la facultat de Dret de la Universitat de València, Javier Palao.

Comparteix

Icona de pantalla completa