Puig: ‘Tots els indicadors apunten que les coses no van pitjor’ #ElCanviFunciona

Balanç de primer any; més de 300 persones assisteixen a l'acte obert que els socialistes han organitzat en el Palau de l'Exposició per celebrar i fer balanç del primer any de gestió al capdavant de les institucions valencianes
1 juny 2016 01:00h
RedactaVeu / València

“Som un Govern seriós que no especula i sap de dificultats, no hi ha cap indicador en aquests termes que indique que les coses van pitjor que l'any passat i açò és fruit del treball dels empresaris i dels treballadors”. 

Així de contundent s'ha mostrat el secretari general del PSPV-PSOE i president de la Generalitat, Ximo Puig, durant l'acte obert en el qual els socialistes valencians han celebrat i fet balanç del primer any de gestió al capdavant de les institucions i que ha comptat també amb la intervenció del secretari general de la ciutat de València i primer tinent alcalde, Joan Calabuig.

“Des del Govern hem aportat estabilitat i honradesa”, ha puntualitzat Puig, al mateix temps que ha recordat que “ara les empreses ja saben que poden venir ací perquè ja mai més hi hauran mossegades i ningú no els va a demanar res que no siga legal”.

València, lluny de la imatge deixada per Barberá

El líder dels socialistes valencians ha agraït la bona gestió que està realitzant el grup socialista a l'Ajuntament de València i ha afirmat que està demostrant que "aquesta ciutat no és la imatge que ha deixat Barberá".
 

Durant la seua intervenció, ha fet un repàs als tres eixos vertebradors de l'acció del seu Govern com han sigut la reparació de drets, la reconstrucció del model productiu des del diàleg i el renaixement de la Comunitat”. Sobre aquest tema, ha recordat l'enorme potencial que té el País Valencià i ha incidit que des del diàleg s'està treballant per aconseguir canviar el model productiu.

Els èxits de la gestió del govern de Puig

Així mateix, el secretari general del PSPV-PSOE ha citat alguns dels principals reptes als quals ha hagut de fer front durant aquest primer any de govern de progrés i que “han contribuït a millorar directament la vida dels valencians i valencianes”. Entre ells, ha destacat l'eliminació del copagament farmacèutic; la universalització de la Sanitat; l'aposta per l'educació pública amb projectes com el XarxaLlibres, amb llibres gratuïts per als xiquets i xiquetes; l'engegada de la Llei de la Funció Social de l'Habitatge; la Llei de Pobresa Energètica, o la ferma reivindicació per aconseguir que el País Valencià puga acollir a més de 1.400 refugiats que el govern de Rajoy “obstaculitza”.

Finalment, s'ha referit a la necessitat de reformar el sistema de finançament sobre el qual - ha recordat- “hem aconseguit un acord de tota la societat valenciana perquè no ens rendim fins aconseguir que els valencians deixem de ser menys que ningú”. Així mateix, ha destacat la important labor que s'està realitzant al capdavant del Consell i de nombrosos ajuntaments per alçar la hipoteca reputacional d'aquesta terra i "estar presents en tots els debats nacionals”.

Calabuig: 'S'esta demostrant que el canvi funciona'

Per la seua banda, el secretari general de la ciutat de València i primer tinent alcalde en l'Ajuntament, Joan Calabuig, ha reivindicat el ferm compromís dels socialistes al capdavant del govern municipal per solucionar els problemes de la ciutadania, així com per recuperar la reputació d'una ciutat “molt castigada per la corrupció i el balafiament”. “Malgrat els endevins, s'està demostrant que el canvi funciona. L'honradesa inspira la nostra gestió i València està recuperant la reputació”, ha assenyalat Calabuig.
 
També ha destacat que el PSPV-PSOE està sent “clau en la transformació de la ciutat i en la resolució de problemes”. “Estem impulsant mesures socials en totes les àrees, orientant l'actuació del consistori per cobrir les principals necessitats dels veïns i veïnes”, ha assenyalat. “Estem avançant i alliberant la ciutat de les traves que amenaçaven el seu progrés”

La Veu
 
next