Diari La Veu del País Valencià
Les Arts Escèniques ja tenen el Pla de Xoc: 3,2 milions d’euros en 2016
RedactaVeu / València

El Pla de Xoc de les Arts Escèniques valencianes, un dels set plans d’actuació que contempla el Pla Estratègic Cultural 2016-2020 Fes Cultura, comptarà amb una inversió de 3,2 milions d’euros. Al respecte, el conseller de Cultura, Vicent Marzà, ha declarat que cadascuna de les partides “es duplica o es triplica i s’aconsegueix, per fi, una gestió més eficient i de major impacte en la política cultural valenciana; a més, ho fem sabent que és l’inici d’un camí a recórrer amb pas ferm”, ha afegit.

La inversió destinada en el pla de xoc al Circuit i a les coproduccions en arts escèniques es tripliquen i arriben al milió d’euros. La resta dels fons es destinen a ajudes directes per al sector de les arts escèniques.

Pel que fa a les ajudes específiques de teatre i circ, l’increment de 2016 respecte a 2015 en les diferents partides és d’un 78%, i passa d’1.066.940 euros a 1.900.000 euros. Aquest augment es realitza en totes les partides destinades a aquests sectors i inclou la creació de literatura escènica, on l’increment és d’un 166,6%; les ajudes a producció, amb un increment d’un 93%; les ajudes a gires, amb un augment del 34%; les ajudes a projectes emergents de producció, amb un increment del 163%; i les ajudes a programació en sales d’exhibició, amb un increment del 68,6%. A més, en formació, investigació i edició, l’augment és del 100%. Pel que fa a l’organització d’activitats d’entitats sense ànim de lucre, l’increment és del 132% i per a festivals i mostres, del 69,4%.

Pel que fa a dansa, les ajudes s’incrementen en un 66,6%, i passen de 201.000 euros en 2015 a 350.000 euros en 2016. Les ajudes a la producció pugen en un 70%, les destinades a gires, en un 40%; les de festivals i mostres augmenten en un 92,3%, les de formació, investigació i edició, en un 100%; les destinades a entitats sense ànim de lucre, un 76,4%, i les ajudes a projectes emergents de producció augmenten en un 66,6%.

El pla inclou la creació del Teatre del Poble Valencià, que fomentarà les produccions escèniques pròpies de l’Institut Valencià de la Cultura amb obres d’autoria contemporània valenciana i teatre universal en valencià. Les dues primeres obres d’aquest segell s’estrenaran en l’últim trimestre de 2016.

A més, s’ha establert la participació de l’Institut Valencià de la Cultura en l’organització de la Mostra de Teatre d’Alcoi, el festival Tercera Setmana i l’Internacional European Theatre Meeting (IETM), que es realitzarà al mes de novembre i mitjançant el qual es pretén donar a conèixer les arts escèniques valencianes a nivell internacional.

Comparteix

Icona de pantalla completa