Diari La Veu del País Valencià
La MESAV demana ‘dificultar que empreses alienes es beneficien’ de les subvencions
Europa press / València

La Mesa Sectorial de l’Audiovisual Valencià (MESAV) ha demanat aquest dijous que s’aborde “amb transparència i eficàcia” el procés de selecció de projectes per a la programació de la futura televisió pública i considera que la presentació de més de 500 propostes de ficció, animació i documental és una “clara demostració del potencial creatiu d’un sector que espera reprendre l’activitat industrial perduda”.

Així ho ha indicat en un comunicat, després de l’anunci que un total de 502 projectes han sigut presentats, entre ficció, animació i documentals, dins de la consulta preliminar de mercat per arreplegar ofertes de continguts per a la pròxima RTVV.

L’entitat ha assenyalat que, tenint en compte que el termini de presentació de programes es tanca el 20 de juny, és “previsible” que la xifra s’incremente en “diversos centenars de projectes més”, per la qual cosa considera necessari “abordar amb transparència i eficàcia el procés de selecció”.

Segons ha precisat, la “preocupació” del sector resideix en la baremació que, a partir d’ara, haurà d’escometre’s i en la composició de la comissió avaluadora, que seleccionarà els millors projectes.

“El rigor en l’aplicació dels criteris de valoració dels aspectes culturals, lingüístics i econòmics, així com la imprescindible participació de professionals valencians, serà determinant per a l’èxit de la iniciativa”, ha recalcat la MESAV, que ha afegit que també el calendari i els terminis d’execució són “motiu d’inquietud entre les empreses de producció que hauran de passar de la inactivitat al funcionament normalitzat, que tant s’està fent esperar”.

L’entitat ha afegit que la convocatòria respon a la proposta que va plantejar, al setembre de 2015, a l’executiu valencià i que incidia en la “importància d’anticipar continguts de qualitat per a la futura radiotelevisió pública autonòmica”.

“Una fórmula que busca generar centenars de llocs de treball en un sector que segueix patint unes taxes de desocupació del 90 per cent”, ha manifestat, al mateix temps que ha afegit que el treball continuat oferit des de la MESAV i les associacions que la integren “ha facilitat l’adopció de mesures que ara començaran a concretar-se”.

“Estratègia global”

No obstant açò, la MESAV ha advertit de la necessitat d’una “estratègia global” que reforce la coordinació entre les diferents administracions i que concentre els esforços en un “vertader Pla de Xoc per a l’Audiovisual Valencià” que garantisca que “l’esforç inversor” de la Generalitat, 15 milions d’euros destinats a la producció de continguts, “servisca per a la difusió de la nostra llengua i la nostra cultura i dificulte que empreses alienes a la nostra comunitat es beneficien d’unes mesures pensades per a dinamitzar el teixit empresarial valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa