Diari La Veu del País Valencià
Cañizares retira les paraules sobre els gais que hagen pogut ferir-los
RedactaVeu / ACN / València

El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha volgut tancar la polèmica generada per les seues declaracions recents sobre els homosexuals, en les quals alertava en una homilia sobre el perill contra la família cristiana per part “de dirigents polítics ajudats per altres poders com l’imperi gai i certes ideologies”.

A través d’una carta adreçada a la diòcesi, Cañizares ha dit que retirava “aquelles paraules de la meua homilia, com si no hagueren sigut dites, que hagen pogut ferir o molestar alguns, i perdone molt sincerament els que m’han ofès d’aquesta manera”.

Tanmateix, l’arquebisbe ha demanat al president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig i al síndic de Compromís Fran Ferri que rectifiquen “per respecte a vosaltres i per justícia envers l’Església, que no pot ser tractada així”, després que aquests censuraren les declaracions en una sessió de les Corts Valencianes. “Els demane, a més, que deixen d’assetjar l’Església, persones i institucions d’Església, i que actuen respectant la llibertat religiosa, base d’una democràcia. Pregue per ells i els perdone, no saben el que fan”, assenyala.

L’arquebisbe considera que va ser sotmès a un judici, sense ser escoltat i sense defensa, i va ser condemnar des dels prejudicis i lectures esbiaixades. “Van convertir les Corts en un tribunal popular, de tan mals records històrics”, ha considerat, assenyalant que Puig i Ferri “es van permetre uns judicis sobre la meua persona veritablement infamants, falsos i calumniosos que incitaven a l’odi, i arrencaven l’aplaudiment dels seus companys d’ideologia que van ratificar aplaudint la ignomínia que estava esdevenint en la seua presència”.

“Em va fer mal perquè se m’ha acusat d’incitar a l’odi contra homosexuals i lesbianes”

Cañizares afegeix que va ser insultat greument, acusat de ser “gens cristià” i que li va fer mal particularment “que se m’ha acusat d’incitar a l’odi contra homosexuals i lesbianes, als quals estime i els valore en la seua dignitat que els correspon com a persones, i em mereixen el màxim respecte”.

Així mateix, recorda com fa uns mesos va ser acusat de xenòfob i d’incitar a l’odi contra refugiats procedents de països àrabs: “Casualitat, pura coincidència o pla i estratègia preestablerts? Els destorbe, els sóc molest, i volen acabar amb mi?”, es demana.

“Ni sóc homòfob, ni xenòfob, ni sexista: Déu em lliure! Estic d’acord amb tots i no excloc ningú perquè crec fermament en el Senyor”, manifesta assenyalant que creu que “tots són fills de Déu, estimats per Déu, germans, i així ho predique constantment”.

L’arquebisbe es mostra dolgut pels seus diocesans i pel poble valencià i sent “que el vostre bisbe siga tractat com se’m va tractar a la seu de les Corts, on resideix la representació de tots vosaltres i del poble valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa