El Senat mantindrà els 6 senadors ja designats per les Corts fins al final de la legislatura

La Cambra alta ajorna la reducció de senadors atenent a l’informe jurídic del Parlament valencià
2 juny 2016 01:00h
Un moment de la Mesa de les Corts Valencianes que ha aprovat remetre l\'informe jurídic al Senat.
ACN / València

La diputació permanent del Senat ha decidit aquest dijous per unanimitat mantenir en 6 el nombre de senadors, ja designats per les Corts Valencianes, una vegada que es constituïsca de nou la cambra després de les pròximes eleccions del 26 de juny.

Els grups ajornen la reducció de senadors que plantejaven a causa de la revisió del padró, ja que el País Valencià ha passat dels 5.004.844 milions d’habitants als 4.980.689 actuals. Els grups han tingut en consideració l’informe jurídic que havien sol·licitat a les Corts Valencianes. L’informe del Parlament valencià comunica que s’han de mantenir els sis senadors territorials designats fins al final de la legislatura autonòmica i defensa que el seu mandat no s’extingeix amb la celebració de les noves eleccions perquè està vinculat a la duració de la legislatura autonòmica.

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha valorat la decisió del Senat celebrant que "la posició de les Corts Valencianes era la correcta, tant l’informe jurídic com la posició de tots els grups parlamentaris, és a dir, que ja hem designat sis senadors territorials i, per tant, eixa designació per part de les Corts Valencianes és absolutament vàlida". Morera ha afegit que des del Parlament valencià, "ens congratulem que s’haja tingut en compte el punt de vista jurídic i institucional de les Corts per part del Senat".


 
next