Diari La Veu del País Valencià
Puig reclama a Rajoy rebre ‘ja’ el FLA i alerta que la situació financera ‘es troba al límit’

RedactaVeu / València.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha remès aquest dijous una carta al president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, en la qual alerta que la situació financera “es troba al límit” i reclama que done les instruccions per rebre “de manera urgent” els diners assignats del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA).

Puig recorda com el maig del 2015, abans de les eleccions autonòmiques, el Ministeri d’Hisenda va proporcionar “una injecció de liquiditat sense precedents” a la Generalitat Valenciana de 2.438 milions del FLA ordinari i extraordinari i un avançament del 73% de la liquidació del sistema de finançament.

Sense rebre el FLA, “a diferència de la resta d’autonomies”

El cap del Consell “lamenta” que enguany el Govern valencià no ha rebut cap quantitat pel FLA, a excepció dels venciments del deute, “a diferència de la resta de les autonomies” i tan sols el 43% de l’avançament de la liquidació del model de finançament. Puig indica que la situació es produeix “malgrat haver complit amb l’acord al qual la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic va arribar amb el ministeri”.

El president valencià adverteix que la recepció dels recursos del FLA per part de les comunitats autònomes i els avançaments del model de finançament “no haurien d’estar subjectes a la discrecionalitat de l’administració general de l’estat” i demana “criteris objectius i els terminis preestablerts” perquè d’això depèn que els proveïdors, els dependents o els funcionaris cobren la part de la paga extraordinària que se’ls deu.

“Les relacions entre administracions que formen part d’un estat descentralitzat com el nostre han de respondre al principi bàsic de lleialtat institucional i allunyar-se de qualsevol partidisme”, manifesta.

En aquest sentit, prega a Rajoy que done “les instruccions oportunes perquè de manera urgent es resolga aquesta situació anòmala” i s’establisquen de forma negociada amb les autonomies la gestió del FLA i els pagaments relacions amb el model de finançament autonòmic.

Comparteix

Icona de pantalla completa