Lambda du Cañizares davant la justícia per 'homòfob'

La denúncia s'ha interposat aquest divendres en considerar que les manifestacions d’Antonio Cañizares sobre els gais “inciten a l’odi”
3 juny 2016 01:00h

Jose Soler / ACN / València.
 
El col·lectiu Lambda, de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, ha interposat aquest divendres una denúncia davant la Fiscalia de delictes d’odi contra el cardenal arquebisbe de València Antonio Cañizares per les seues recents declaracions, en les quals, en el marc d’una homilia, va alertar de “l’escalada contra la família per part de dirigents polítics, amb el suport d’altres poders com l’imperi gai i certes ideologies feministes”.
 
La denúncia ha sumat l’adhesió de gairebé 55 entitats, sindicats i partits polítics que també signaran com a denunciants. La coordinadora de Lambda, Fani Boronat, ha considerat que les declaracions de Cañizares són “paraules plenes d’odi, homòfobes i masclistes que sols fan que incitar a l’odi contra aquelles persones que no entrem dins dels arcaics models que defensa la jerarquia catòlica”.
 
Boronat s’ha mostrat convençuda que en els pròxims dies continuaran afegint-se més entitats “perquè ja estem fartes de les humiliacions continuades per part de la intolerància religiosa i del menyspreu als drets humans bàsics”.

La coordinadora de Lambda també ha valorat les disculpes expressades aquest dijous a través d’una carta per aquestes declaracions. Boronat ha dit que no són suficients perquè, tot i reconèixer que Cañizares es pot haver sentit assetjat, “es presenta com a víctima quan en realitat les víctimes som les persones a les quals amb les seus declaracions ha estat atacant, el col·lectiu LGTB i el moviment feminista”.

Per a Lambda seria suficient amb una declaració en una homilia en la qual fes “una aposta real, amb fermesa” per la diversitat, la llibertat i la igualtat “i les persones que conformem el moviment LGTB i feminista així com per les lleis que intentem impulsar”.

El col·lectiu també ha informat que des d’aquest divendres llançarà una campanya de recollida de firmes a través de la plataforma Change.org per reclamar al papa Francesc que condemne els missatges de l’arquebisbe de València.
 
next