Diari La Veu del País Valencià
Un ‘Feminari’ per valorar els drets i aportacions de les dones a la societat

EP / València.

Després de la presentació del ‘Feminari‘, a càrrec de la filòsofa Amelia Valcárcel, aquest divendres, a les 17h, a la Petxina, el congrés abordarà, segons ha informat l’organització en un comunicat, temes com el feminisme que canvia la vida de les dones, els nous desafiaments davant la realitat jurídica, el feminisme com a vector de la multiculturalitat, la sexualitat i la identitat de gènere i una sessió titulada ‘Les xiquetes a l’escola, les dones al poder’.

El congrés comptarà amb la participació d’una quinzena de dones amb un paper actiu en la societat, des de la filòsofa Amelia Valcárcel a l’eurodiputada Elena Valencià, passant per l’exministra Carmen Calvo i la catedràtica de Comunicació Audiovisual Giulia Colaizzi.

“Aquest ‘Feminari’ és fruit d’una estratègia que projecta polítiques públiques que tendeixen a trencar el cercle viciós que sosté una societat patriarcal”, ha manifestat el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, qui ha destacat que aquest congrés és una acció més de la Delegació d’Igualtat que, per primera vegada, ha decidit crear la Diputació de València.

Així mateix, la diputada d’Igualtat de la Diputació, Isabel García, ha subratllat que l’objectiu és “consolidar, en el temps, aquest espai de debat, que és una picada d’ullet al feminisme valencià, pioner en l’àmbit nacional”.

Queixa davant la Junta Electoral

El PP va presentar una queixa davant la Junta Electoral de Zona de València contra Jorge Rodríguez i Isabel García per la celebració d’aquest ‘Feminari’. No obstant això, la Junta ha desestimat la reclamació, ja que assenyala que es pot celebrar dins “del desenvolupament normal de l’administració”. En qualsevol cas, indica que no podrà inaugurar-ho cap persona que ostente la condició de càrrec públic.

La Junta Electoral, en la seua resolució, a la qual ha tingut accés Europa Press, assenyala que el ‘Feminari’ començà a preparar-se molt abans de la convocatòria d’eleccions i, així mateix, indica que la suspensió produiria “un efecte contrari al que tracta de prevenir la Loreg, a part dels perjudicis econòmics que tindria per als inscrits, aliens, en principi, al motiu de la queixa”.

Així mateix, afegeix que, en l’escrit d’al·legacions, es recalca que els organitzadors han decidit que no participaran en l’esdeveniment tres intervinents que figuren en candidatures electorals, “la qual cosa dissipa encara més el seu possible caràcter electoralista”.

Comparteix

Icona de pantalla completa