Diari La Veu del País Valencià
El ciclista suecà Carles Nebot intenta, aquest dissabte, un nou rècord mundial
RedactaVeu / Sueca

El ciclista suecà Carles Nebot s’enfronta, aquest cap de setmana, a una nova temptativa. S’ha proposat aconseguir el rècord del món UMCA de 1.000 km en pista oberta en categoria Màster 50 els dies 4 i 5 de juny al velòdrom Luis Puig.

La previsió de Carles Nebot és intentar aconseguir la distància de 1.000 km sense superar les 40 hores. Seria el primer ciclista, al món Màster 50, en aconseguir cobrir la distància de 1.000 km en la modalitat de pista a l’aire lliure.

En la categoria en la qual Nebot vol establir el rècord mundial, no existeix cap registre, ja que tots els intents que s’han fet per aconseguir-ho no han donat resultats a causa de la tremenda exigència que requereix.

Nebot, de 52 anys, ja va aconseguir, fa uns mesos, el rècord del món 24h Track Outdoor Ultracycling en Màster 50, que tingué lloc sobre un circuit de 3,5 km a Sagunt, on va passar 24 hores fent voltes, un dia i una nit completa, i recorrent un total de 677 quilòmetres.

Finalitat solidària

El rècord té, a més, una finalitat solidària. El repte se celebrarà en suport a la lluita contra la lesió cerebral traumàtica. Amb el lema “621 Milers for Mandy” (“1.000 quilòmetres per Mandy”), Carles Nebot intentarà la proesa amb la finalitat de donar suport a aquesta lluita i, en concret, per ajudar en la recuperació de Mandy Coleman, una veritable lluitadora que es recupera d’una lesió cerebral traumàtica a conseqüència d’un accident que la va tenir en coma durant onze mesos i a la qual Carles ja li va dedicar el rècord de les 24 hores.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sueca, Vicent Baldoví, va assistir a la presentació de la temptativa, que s’ha celebrat aquesta setmana al complex Petxina de València, per mostrar el seu suport, en nom del consistori, al suecà en el seu nou repte. A l’acte també van assistir, entre d’altres, el president de la FCCV, Amadeo Olmos, i l’exciclista i director de la Volta a la Comunitat Valenciana, Ángel Casero.

La temptativa de Carles Nebot tindrà lloc aquest dissabte, 4 de juny, a les 9h del matí.

Comparteix

Icona de pantalla completa