Diari La Veu del País Valencià
El temporal deixa fins a 144 litres de pluja en dotze hores
EFE / València

Segons han informat fonts del Centre de Coordinació d’Emergències, els bombers del consorci provincial han realitzat cinc intervencions en les últimes hores a Sagunt, Gilet, Silla i Oliva, sense que s’hagen registrat ferits.

Totes aquestes intervencions han estat relacionades amb el despreniment de rebles de façanes d’edifici o caigudes de branques d’arbre sobre la calçada.

La delegació de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) té constància de precipitacions que han aconseguit els 144 l/m² a Pinet, 119 en La Carrasca, 90 a Beniarrés, 87 a la Vall de Gallinera, 76 a Beneixama, 66 a Billeneta, 53 a Ontinyent i 17 a Setaigües.

El temporal de vent obliga a tancar al trànsit marítim el port de Gandia.
Aquestes quantitats fan referència a les precipitacions arreplegades en les últimes dotze hores. La Generalitat ha decretat la preemergència per pluges al litoral nord d’Alacant i el litoral sud de València i també ha activat la preemergència per temporal marítim (nivell taronja) al litoral de les comarques del sud.



A conseqüència del temporal han hagut de ser tancats al trànsit marítim els ports de Gandia i de Sagunt.



El pronòstic contempla una intensitat de precipitacions similar fins a primera hora del matí, quan el temporal perda intensitat al sud de València i nord d’Alacant per a deixar pluges generalitzades a l’interior de Castelló i València, segons Aemet.

Comparteix

Icona de pantalla completa