4 de cada 10 dones retarda la maternitat pel treball o per qüestions econòmiques

4 juny 2016 01:00h

Europa press / València.

Una enquesta realitzada per l'Institut FIVIR evidencia que les principals raons esgrimides per les pacients quan se'ls pregunta pels motius que els han portat a retardar la seua maternitat són, per al 45%, el treball i la falta de seguretat econòmica.

L'estudi s'ha realitzat en l'últim any i mig entre 150 pacients de la clínica de reproducció assistida i ginecologia situada a Carcaixent (Ribera Alta) i reflecteix que la recerca d'una estabilitat personal i emocional és l'altre factor que més condiciona la decisió d'una dona de recórrer a la medicina reproductiva a la recerca d'un embaràs.

De fet, quasi el 30% de les enquestades van esgrimir que van retardar la seua decisió bé perquè no tenien parella bé per un canvi de la mateixa. El 24% esgrimeix altres motius per explicar aquest retard. Aquests abasten des de la realització d’estudis o qüestions mèdiques fins a pensar que la seua edat no era un inconvenient, ha informat la clínica en un comunicat.

La doctora Marita Espill, directora de l’Institut FIVIR, ha assenyalat que "sovint les dones no som conscients que el temps és el principal enemic de la fertilitat i quan es plantegen la maternitat, al voltant dels 40, la fertilitat ja es veu seriosament reduïda".

L'edat de la maternitat a l’Estat espanyol no ha deixat d'augmentar darrerament fins a situar-se als 31,7 anys de mitjana el 2014, quan vint anys abans estava en els 29,7, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).


 
next