Amàlia Garrigós demana la reciprocitat total des del PV. Vídeo

RedactaVeu / València
 
La periodista Amàlia Garrigós s’ha sumat a la iniciativa de la Plataforma per la Llengua (PxL) en la qual s’insta els usuaris a compartir els seus vídeos des del seu territori amb l’etiqueta #CatalàSenseFronteres. 

Aquesta iniciativa s’emmarca dins de la campanya de l’ONG del català amb l’objectiu “d’exigir a les institucions europees i als estats espanyol, francès, andorrà i italià que facen possible una reciprocitat total dels mitjans audiovisuals en llengua catalana a tots els territoris del domini lingüístic”.

La periodista d’Alcoi, Amàlia Garrigós, ha volgut sumar-se a aquesta iniciativa compartint un vídeo en el qual reivindica “la recuperació d’uns mitjans audiovisuals públics, en valencià i de qualitat” ja que, assegura, “els valencians també volem la reciprocitat total de tots els mitjans que s’expressen en la nostra llengua”, com també que els productes televisius i radiofònics” del País Valencià “arriben al Principat i a les Balears”.
 
  
Segons PXL, actualment, a la major part del domini lingüístic, la reciprocitat dels mitjans audiovisuals és “nul·la o parcial”.

La campanya està centralitzada en un portal web, on les persones interessades poden signar el manifest ‘Prou fronteres en les emissions en català!’ i dinamitzar-ne la difusió a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #CatalàSenseFronteres. L'entitat convida tothom a participar-hi a través de la xarxa publicant vídeos que reclamen la reciprocitat total dels mitjans en català des del seu territori amb l'etiqueta de la campanya.
 

Al web, els usuaris poden veure en un mapa quins mitjans audiovisuals en llengua pròpia estan disponibles a cada territori i si la seua reciprocitat és total, parcial o  nul·la –és a dir, que no hi ha cap tipus d'intercanvi recíproc de la televisió i de la ràdio entre diferents territoris administratius d’un mateix domini lingüístic.

Finalment, cal recordar que, el passat 18 de febrer, els presidents de la Generalitat Valenciana i del Govern català, Ximo Puig i Carles Puigdemont, respectivament, es comprometeren a facilitar la reciprocitat entre TV3 i la nova televisió pública valenciana una vegada aquesta estiga en funcionament.

La Veu

Publicitat
Publicitat