Diari La Veu del País Valencià
Amàlia Garrigós demana la reciprocitat total des del PV. Vídeo
RedactaVeu / València

La periodista Amàlia Garrigós s’ha sumat a la iniciativa de la Plataforma per la Llengua (PxL) en la qual s’insta els usuaris a compartir els seus vídeos des del seu territori amb l’etiqueta #CatalàSenseFronteres.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins de la campanya de l’ONG del català amb l’objectiu “d’exigir a les institucions europees i als estats espanyol, francès, andorrà i italià que facen possible una reciprocitat total dels mitjans audiovisuals en llengua catalana a tots els territoris del domini lingüístic”.

La periodista d’Alcoi, Amàlia Garrigós, ha volgut sumar-se a aquesta iniciativa compartint un vídeo en el qual reivindica “la recuperació d’uns mitjans audiovisuals públics, en valencià i de qualitat” ja que, assegura, “els valencians també volem la reciprocitat total de tots els mitjans que s’expressen en la nostra llengua”, com també que els productes televisius i radiofònics” del País Valencià “arriben al Principat i a les Balears”.

Segons PXL, actualment, a la major part del domini lingüístic, la reciprocitat dels mitjans audiovisuals és “nul·la o parcial”.

La campanya està centralitzada en un portal web, on les persones interessades poden signar el manifest ‘Prou fronteres en les emissions en català!’ i dinamitzar-ne la difusió a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #CatalàSenseFronteres. L’entitat convida tothom a participar-hi a través de la xarxa publicant vídeos que reclamen la reciprocitat total dels mitjans en català des del seu territori amb l’etiqueta de la campanya.

>

Al web, els usuaris poden veure en un mapa quins mitjans audiovisuals en llengua pròpia estan disponibles a cada territori i si la seua reciprocitat és total, parcial o nul·la –és a dir, que no hi ha cap tipus d’intercanvi recíproc de la televisió i de la ràdio entre diferents territoris administratius d’un mateix domini lingüístic.

Finalment, cal recordar que, el passat 18 de febrer, els presidents de la Generalitat Valenciana i del Govern català, Ximo Puig i Carles Puigdemont, respectivament, es comprometeren a facilitar la reciprocitat entre TV3 i la nova televisió pública valenciana una vegada aquesta estiga en funcionament.

Comparteix

Icona de pantalla completa