Diari La Veu del País Valencià
‘La victòria de la gent’ serà el lema de la coalició ‘A la valenciana’
RedactaVeu / ACN / València
La coalició Compromís, Podem i Esquerra Unida del País Valencià, ‘A la valenciana’, ha donat a conèixer aquest dimarts els actes principals de la campanya electoral, que tindrà per lema ‘La victòria de gent’ i l’objectiu de “disputar l’hegemonia al PP en les tres circumscripcions valencianes”. Així ho ha explicat aquest dimarts el cap de llista per València, Joan Baldoví (Compromís), en roda de premsa, acompanyat de la número dos de la circumscripció, Àngela Ballester (Podem), i del representant d’EUPV i cinqué de la llista per València, Ricardo Sixto. ‘A la valenciana’ organitzarà un gran acte central electoral el 17 de juny a Alacant amb Pablo Iglesias, Íñigo Errejón, Alberto Garzón, Mónica Oltra i els candidats valencians, mentre que Errejón i Oltra protagonitzaran els actes principals a Castelló (11 de juny) i a València (12 de juny). En total, més de 180 actes a tot el País Valencià amb 4.000 voluntaris i voluntàries de les tres formacions.

Imatge: Elías Taño i Paco Roca.

Segons el que ha explicat Baldoví, l’objectiu de la confluència “no és només sumar els 800.000 valencians que varen confiar en nosaltres les passades eleccions sinó disputar-li per primera vegada l’hegemonia al PP a les tres circumscripcions”.
El cap de llista ha posat en valor el nom de la coalició explicant que un govern a la valenciana “és una manera de fer les coses que hem anat fent durant aquest any de trajecte junts i la possibilitat de posar-nos d’acord”, en referència al pacte de govern a la Generalitat Valenciana entre el PSPV-PSOE i Compromís, amb el suport de Podem.
“Si algú diu que no sabem pactar, ací sí que sabem pactar per anar a les eleccions i per formar governs, per ser generosos i retrocedir en alguns aspectes”, ha remarcat. Baldoví ha afegit que la confluència “no vol situar València al mapa a tota costa, com el PP, sinó que vol situar també els valencians i valencianes”.

Imatge: Elías Taño i Paco Roca.

El cap de llista ha dit que la coalició és una aposta perquè els valencians deixen “d’exportar corrupció per exportar un govern possible, perquè deixen de ser els invisibles que van a Madrid per ser determinants”.
Programa ‘A La Valenciana’
En relació amb el programa, ha indicat que no hi ha grans novetats en relació amb l’anterior pacte ‘És el moment’ (Compromís-Podem) i que inclou les mesures pactades per Esquerra Unida i Podem i que es vertebra en cinc eixos: rescatar persones, eradicar la corrupció, recuperar la democràcia, un nou model productiu i una agenda valenciana.
Imatge: Elías Taño i Paco Roca.
De fet, Baldoví ha posat èmfasi en el fet que qualsevol pacte amb la confluència haurà de resoldre qüestions relacionades amb el finançament valencià, el deute històric i els compromisos perquè els pressupostos de l’estat tinguen una agenda valenciana d’inversions.
Campanya a Alacant
La campanya electoral que durà a terme ‘A La Valenciana’ a Alacant, segons informen en un comunicat, té previst un estalvi del 50% respecte a la campanya passada, perquè han “renunciat a la publicitat exterior” encara que sí que faran una bustiada amb un 5% més de paperetes per repartir als actes.

Comparteix

Icona de pantalla completa