Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València suprimirà els festejos amb Bous Embolats i Bous en Corda
RedactaVeu / València
En tot el terme municipal de València es comptarà amb festejos alternatius en lloc del Bou Embolat i del Bou en Corda. Així ho han anunciat l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, i la regidora de Benestar Animal, Glòria Tello, als alcaldes de les pedanies del nord. El govern municipal presentarà divendres una moció a la Junta de Govern Local on s’aprovarà de manera oficial aquesta nova mesura que avança en el benestar animal a la ciutat de València i que es mantindrà en aquestes condicions “per a tot el mandat”.
L’alcalde de València ha recordat el compromís adquirit pel govern actual d’“avançar cap al benestar animal a la nostra ciutat. Ja hem fet realitat que cap circ de la ciutat utilitze animals salvatges o que, en les roques del Corpus, no es realitze la pràctica del tir i arrossegament. Ara fem un nou pas endavant i la ciutat de València serà una ciutat que respecta els animals, una ciutat sense la pràctica del Bou Embolat”.
A més, s’ha apuntat que el reglament de la Generalitat Valenciana que regula els festejos taurins estableix que és el consistori de cada localitat el que ha de fer una declaració favorable per a la celebració dels Bous al Carrer i, en paraules de Tello, “una regidoria com la de Benestar Animal no pot autoritzar o donar llicència a una pràctica que es caracteritza per sometre els bous a una greu situació d’estrés que pot arribar a interferir en el funcionament normal de l’organisme de l’animal”.
Vaquetes
Pel que fa a les vaquetes, des de l’Ajuntament s’ha recordat que els organitzadors han de complir una sèrie de normes que estan estipulades d’una manera molt clara, com tindre una ambulància disponible, un dispositiu de policia, torniquets i assegurances, entre d’altres, a més d’uns serveis que ha de costejar cada agrupació. A més, des de l’Ajuntament, s’ha assenyalat que se serà “inflexible” en el compliment de tota aquesta ordenança.
Activitats d’oci i culturals
Així mateix, l’Ajuntament s’ha compromés, amb els diferents alcaldes dels pobles de València, a proposar activitats d’oci i culturals per a oferir, a les pedanies, activitats que permeten dinamitzar aquestes poblacions i que fomenten les relacions entre veïns i veïnes d’una manera lúdica i festiva. “Els pobles de València tenen una manera de ser pròpia i volem fomentar eixes característiques”, ha comentat Ribó.

Comparteix

Icona de pantalla completa