Diari La Veu del País Valencià
De la destrucció a la regeneració del barri del Cabanyal
RedactaVeu / València

“Acabem de signar un conveni relacionat amb la rehabilitació d’habitatges, que és el model en què nosaltres ens volem basar, ja que creiem en tots els aspectes de l’habitatge, de la construcció, però apostem no per la nova construcció sinó per la rehabilitació”.

En aquests termes s’ha expressat l’alcalde de València, Joan Ribó, després de la firma del conveni de col·laboració per a 2016, entre l’Ajuntament de València i la Conselleria d’Habitatge, per a la regeneració i renovació urbana d’aquesta emblemàtica zona de València, en el marc del Pla Estatal 2013-2016.

Per la seua banda, la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha destacat que hui “es dóna el primer pas per a començar a canviar la situació del barri Cabanyal-Canyamelar”.

Entre les actuacions previstes figuren la rehabilitació de 250 habitatges, la substitució i nova edificació d’altres 50, a més de la millora d’espais públics. Tot açò, amb una inversió total de 12.795.000 euros, dels quals s’han pressupostat per a aquest exercici 2016, 4.673.500 amb una participació del Ministeri de Foment de 4.300.000 i de la Generalitat de 373.500.

La consellera M.J. Salvador i l’alcalde Joan Ribó. Foto: Ajuntament de València.

“El barri que mai hauria hagut de deixar de ser”

L’alcalde del cap i casal ha volgut celebrar que amb aquest procés de rehabilitació “el del Cabanyal tornarà a ser el barri que mai hauria hagut de deixar de ser, el barri que alguns vam somiar que fóra, que ja no es destruirà, sinó que tornarà a redreçar-se i tornarà a ser un gran barri per a la seua gent, un barri per a la gent normal que ha viscut ací i per a la nova que vulga vindre en unes condicions raonables”.

Moment de la firma del conveni. Foto GVA.

Protecció, recuperació i creació d’ocupació

En aquest mateix sentit, la consellera Maria José Salvador ha apuntat que aquest conveni suposa una “important” mobilització de recursos humans i econòmics “per a passar de la destrucció a la protecció i recuperació” d’aquest barri “tan important” per a la ciutat de València.

El primer regidor de València, també, ha posat de manifest que aquest conveni suposarà, per a les persones que van haver d’eixir del mercat laboral per la crisi de la bombolla immobiliària, el fet de poder tornar a trobar un lloc de treball, a poc a poc, “amb empreses que són de la ciutat, no grans empreses”, la qual cosa pot ajudar a disminuir l’atur en aquesta ciutat. Salvador ha valorat que “en només 11 mesos, des del nou Consell i des de la nova corporació municipal de València, hem passat de la destrucció a la recuperació i comencem la regeneració d’aquest barri com un símbol del canvi de la política” al País Valencià.

Finalment, la consellera Salvador ha subratllat que des de l’Administració autonòmica, s’ha fet un “esforç enorme” per engegar aquests convenis, que també beneficiaran a altres àrees i ciutats al País Valencià com Alcoi, Sant Vicent del Raspeig, Xàtiva, Ontinyent o Elx.

Comparteix

Icona de pantalla completa