Diari La Veu del País Valencià
Peníscola acull l’espectacle de la música antiga i barroca en agost
RedactaVeu / Peníscola

El secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, ha manifestat que aquest festival “reuneix cada any els millors intèrprets de la música antiga i barroca i els seus talents emergents amb la voluntat de recuperar i ampliar el repertori d’aquesta música i acostar-la al major nombre de públic”.

Girona ha estat acompanyat en aquest presentació pel diputat de Cultura i vicepresident primer de la Diputació de Castelló, Vicent Sales, l’alcalde de Peníscola i vicepresident segon de la Diputació, Andrés Martínez i el sotsdirector de Música de l’Institut Valencià de Cultura, Leonardo Marquès.

Enguany la cercavila amb què el grup de Vila-real Visitants inaugurarà el festival “Pluja de paraules” serà l’anunci del festival i una invitació a tota la població per a participar en la festa i acudir als concerts programats.

Foto: Europa press.

El següent esdeveniment del festival, el 2 d’agost, serà l’espectacle piromusical que se celebra cada any en la Platja Nord de Peníscola i que reuneix a més 100.000 espectadors. Enguany l’espectacle oferirà una selecció de l’òpera Theodora de Georg Friedrich Händel.

El Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola s’ha convertit en un dels cicles especialitzats en la interpretació d’aquest tipus de música més prestigiosos d’Europa, amb la presència d’alguns dels millors especialistes del gènere, tant d’orquestres i grups de cambra com solistes de la música antiga i barroca.

Els concerts començaran el dia 3 amb l’actuació dels valencians “Capella de Ministrers” i el seu concert Mediterraneum Ramón Llull: crònica d’un viatge medieval.

El primer dels concerts gratuïts serà el dia 4 en el castell del Papa Lluna a càrrec de la Banda Renaixentista Early Music Morella de l’FSMCV. L’altre concert gratuït serà el dia 7 amb l’actuació del grup Harmonia del Parnàs sota el títol Música, dansa i amor .

Altres grups presents en la programació d’aquest festival de categoria internacional són la formació Música Trobada amb el contratenor Carlos Mena, el conjunt de violes Fretwork que interpretarà Les variacions Goldberg de Bach, o la Capella Ibèrica que oferirà un concert amb obres d’autors contemporanis de Cervantes i Shakespeare.

Foto: Europa press.

L’11 d’agost el grup noruec Trondheim Barok, que interpreta música dels segles XVII i XVIII amb instruments històrics, oferirà el concert El viatge al Nord. El 12 d’agost el conjunt format per la mezzosoprano Marisa Martins amb Rafael Bonavitas a la tiorba oferiran un concert basat en temes del barroc italià i per a concloure el 13 d’agost serà el torn del grup Mediterrània Consort que al costat de la soprano Mariví Blasco interpretaran àries, cantates i sonates de Georg Friedrich Händel.

Tots els concerts són a les 22.30 hores i el piromusical serà a les 12 de la nit. El preu de les entrades és de 12€ i existeix un abonament per als set concerts a un preu de 70€. Els concerts gratuïts són d’entrada lliure, les invitacions es repartiran el dia de l’actuació fins a esgotar l’aforament.

Comparteix

Icona de pantalla completa