Diari La Veu del País Valencià
La investigació de l’accident de Metrovalencia prescriurà el proper 3 de juliol

RedactaVeu / València.

L’Associació de Víctimes del Metro 3J ha emès un comunicat en què fa saber que han presentat un escrit al jutjat número 21 de València on es manifesta, “una vegada més”, el seu malestar pel fet que la jutge retarde la instrucció en resoldre com a provisió en lloc de com a aute.
Tal com es pot llegir al text d’AVMJ3, la diferència entre ambdós procediments és que la provisió obliga a presentar recurs davant l’òrgan que el dicta, és a dir, en aquest cas, davant la jutge que instrueix el cas i que tornaria a denegar les diligències i és, aleshores, quan les parts ja podrien dirigir-se a l’Audiència Provincial.
Per contra, si la jutge es pronunciara en forma d’aute, els recursos podrien dirigir-se directament a l’Audiència Provincial, de manera que es guanyaria temps per al resultat final. Un temps que els va en contra, ja que el proper 3 de juliol prescriurà la investigació en complir-se 10 anys del succés que va motivar l’obertura d’aquestes diligències.
Petició d’incloure més investigats
A més, l’AVM3J insisteix, en el comunicat, que han tornat a demanar que “seguim esperant resposta sobre la petició de citar a declarar en qualitat d’investigats (abans imputats) Marisa Gracia i la resta d’alts càrrecs de FGV en el moment de l’accident”.
Si voleu consultar l’escrit presentat al jutjat número 21 de València podeu fer-ho en el següent enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa