Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat col·laborarà amb Falciani per combatre la corrupció
RedactaVeu / València

La Generalitat ha anunciat, aquest dimecres, que ha obert vies de col·laboració amb l’expert en sistemes d’informació Hervé Falciani en matèria anticorrupció “per convertir la transparència en una eina per al creixement econòmic” després de la trobada mantinguda aquest matí amb la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat, Mónica Oltra, i el conseller de Transparència, Manuel Alcaraz.

Falciani s’ha reunit amb alts càrrecs i tècnics de la Conselleria de Transparència per avaluar i aportar la seua experiència en els projectes en els quals està treballant el departament que dirigeix el conseller Alcaraz per a la prevenció de la corrupció i el frau al País Valencià.

Engegar mecanismes de detecció de la corrupció

Oltra ha indicat que després de viure anys “sotmesos a una forma de governar on es va instal·lar la corrupció d’una manera sistemàtica i sistèmica”, que segons ha apuntat “ha fet molt de mal i ha deixat una escena de sequera en les arques públiques”, cal “revertir” aquesta situació i convertir en una oportunitat “l’engegada de mecanismes de detecció abans que la corrupció s’haja instal·lat”.

La vicepresidenta ha posat l’accent, a més, en el fet que “no solament es tracta d’actuar dins de l’àmbit de l’administració, que ja és un gran objectiu, sinó de cercar la manera amb què tots els mecanismes que anem engegant per prevenir i detectar la corrupció revertisquen en la societat i, especialment, en un sector molt important com és l’economia”. En la seua opinió, “no solament volem evitar i prevenir la corrupció, sinó que açò siga una oportunitat de canvi econòmic”.

La vicepresidenta ha indicat que la col·laboració amb l’enginyer de sistemes italofrancès, Hervé Falciani, consistirà, precisament, “en aconseguir aquest objectiu, de manera que es puga convertir el que ha sigut un problema fins ara, en una oportunitat per a tota la societat i en una manera, també, d’afavorir el creixement econòmic, en aquest cas lligat a les bones pràctiques, compartir coneixement i un nou model productiu que és un dels nostres objectius”.

Per la seua banda, el conseller de Transparència ha qualificat la reunió de “positiva” i “molt enriquidora”, atès que ha permès compartir projectes relacionats amb la lluita contra la corrupció. El conseller de Transparència ha traslladat a Falciani la possibilitat d’incorporar algunes de les línies de treball que la conselleria va programant i desenvolupant en aquesta matèria, “invitació que ha acceptat”, ha anunciat Alcaraz.

“Col·laboració en matèria d’empreses emergents, així com el desenvolupament d’aplicacions informàtiques, dades obertes -ha continuat el conseller-, accions que perseguisquen la transparència, però que no solament redunden en benefici d’aquesta neteja dels processos polítics i administratius, sinó que, a més, siguen un estímul molt potent per al desenvolupament i la modernització econòmica” del País Valencià.

Finalment, Hervé Falciani ha valorat la trobada mantinguda amb el Govern valencià i ha ressaltat “la importància de les bones pràctiques com a pol d’atracció d’inversions, necessàries per al desenvolupament de l’economia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa