Diari La Veu del País Valencià
Gastronomia modernista aquest cap de setmana a Carcaixent

RedactaVeu / Carcaixent.

Aquest dimecres s’ha presentat, al Palau de la Marquesa, la Mostra Gastronòmica de la Fira Modernista on els diferents restaurants i bars de Carcaixent han exposat les tapes i menús que han creat exclusivament per a aquest cap de setmana. Els hostalers, caracteritzats amb indumentària de principis del segle XX, han presentat les seues propostes gastronòmiques amb una degustació del que podran trobar-se els visitants.
Durant aquest cap de setmana, s’habilitaran dos espais gastronòmics diferenciats. Per una banda, la Plaça de la Tapa, on els hostalers que hi participen oferiran tapes a 1,50€ i, per altra banda, l’anomenat Espai Gastronòmic, que comprendrà la prolongació del passeig, el mateix passeig i el carrer Julià Ribera, on els bars, restaurants i altres comerços oferiran, també, tapes i menús especials. Es pot consultar l’oferta disponible al següent enllaç o a la web oficial de la Fira Modernista de Carcaixent, així com als diferents punts d’informació que hi haurà allí ubicats.

Foto: Ajuntament de Carcaixent.

L’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, ha recordat que una de les motivacions fonamentals de la Fira és donar a conèixer el valor patrimonial, social i cultural de Carcaixent, “però especialment aprofitar l’esdeveniment per dinamitzar socialment i econòmica la ciutat”. Per aquest motiu, ha agraït l’esforç que han realitzat els bars, restaurants i altres negocis d’adaptar els seus menús a la temàtica modernista i oferir menús diferents i molt atractius tant per als visitants com per als mateixos veïns i veïnes de Carcaixent.
Programació
A les 19h del divendres 10 de juny, s’obrirà l’anomenada Plaça de la Tapa, l’espai gastronòmic, i el mercat d’artesans. A les 20h, una persona caracteritzada de Julià Ribera realitzarà un discurs d’inauguració de la Fira Modernista i, per finalitzar el dia, a les 22.30h, en l’escenari ubicat al carrer Julià Ribera, tindrà lloc el recital de poesia “Carcaixent i Dolces”, un espectacle de paraula, música i imatge en homenatge al paisatge del horts preparat pel poeta Josep Piera.

Imatge: Ajuntament de Carcaixent.

Per al dia 11, cal destacar el sopar popular que comptarà amb l’actuació de Tres fan ball, on també es farà un concurs d’indumentària modernista, per al qual l’organització convida tothom a participar en els tallers gratuïts que es realitzaran. Podeu trobar la resta de programació ací.

Comparteix

Icona de pantalla completa