Diari La Veu del País Valencià
La Ruta de la Seda celebra el seu primer acte a les Corts
RedactaVeu / València

El primer acte de la trobada internacional, que se celebra fins diumenge a la ciutat de València, ha estat al Parlament valencià en agraïment pel suport de les Corts a la iniciativa de fa un any, quan tots els grups parlamentaris signaren una declaració institucional que instava al Consell a emprendre totes les mesures per declarar València Ciutat de la Seda 2016.

Concretament, el document signat per les Corts demanava una partida pressupostària per desenvolupar el projecte des del centre Unesco València-Mediterrània i portar a terme activitats que fomenten el diàleg intercultural i religiós del 8 al 12 de juny i això s’ha traduït en la Segona Trobada Mundial de la “International Network UNESCO Silk Roads Online Platform”, que ha organitzat l’encontre titulat ‘La Seda i la Pau’.

Tant des de l’organització de la trobada com des dels diferents països participants, s’ha agraït el suport mostrat per les Corts Valencianes des del primer dia per a posar a la ciutat de València en el mapa de la seda i demostrar la gran importància del valuós teixit en la història, en les tradicions i en l’economia valenciana.

Per la seua banda, el president de les Corts, Enric Morera, ha donat la benvinguda a tots els participants de la iniciativa de la Unesco i ha assegurat que tant el cap i casal com la resta del territori valencià, “tenen un gran patrimoni immaterial, material i cultural que volem compartir amb tota la humanitat. La nostra ciutat no podia estar fora de la Ruta de la Seda perquè històricament hem estat un lloc de producció de seda i les nostres festes no s’entenen sense eixe teixit”.

Morera considera que la trobada “servirà per valorar la nostra ciutat, el nostre patrimoni, la nostra història i demostrar la importància de la indústria sedera valenciana” i com això es manifesta en la festa de les Falles, una festa que, ha dit, “espera eixa preuada declaració de la Unesco”. Segons el president de la cambra baixa del País Valencià, aquests dies “tenim l’oportunitat d’ajudar” i per això les Corts han participat d’una forma activa, “perquè València és una Ciutat de la Seda per la història i per la importància i perquè la Unesco comprove de primera mà que els valencians i valencianes tenim moltes coses a compartir amb tota la humanitat”, ha apuntat.

Comparteix

Icona de pantalla completa